Υπό βροχή το Καρναβαλικό χρώμα στην Άρτα από την «Πυρ-ομάδα»

Γράφει:
η Χριστίνα Μπίζα

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στις γυναίκες της Άρτας αλλά και σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν ώστε και φέτος να επαναληφτεί, αυτή τη φορά υπό βροχή την Τσικνοπέμπτη, μία πολύ όμορφη προσπάθεια στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με τις Πυρ-ομάδες.

Το χθεσινό αποκριάτικο βράδυ της Τσικνοπέμπτης παρ ολίγο να «ναυαγήσει», λόγω της δυνατής βροχής, την ώρα της έναρξης στις 8 το βράδυ, μία πολυήμερη οργανωτική προσπάθεια. Ήταν αρκετή μία ξαφνική ανάσα παύσης της καταιγίδας, η οποία ήρθε σαν Θείο δώρο, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Δίπλα στις γυναίκες και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας μαζί με αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν τίμησαν μόνο με την παρουσία τους την εκδήλωση αλλά συμμετείχαν και ενεργά.

Έδωσε συγχαρητήρια στις καρναβαλίστριες της Άρτας και ευχήθηκε «και του Χρόνου».
Όλα έμοιαζαν να έχουν χαθεί με την βροχή να ξεκινά μανιασμένη φυσώντας και δυνατός άνεμος ακριβώς την ώρα έναρξης. Οι μασκαρεμένοι αλληλοκοιτάζονταν, στην πλατεία Κιλκίς, μην πιστεύοντας ότι όλα είχαν καταρρεύσει, ζώντας όλοι την συγκεκριμένη βραδιά ένα θρίλερ με εικόνες διάλυσης και απογοήτευσης.
Ξαφνικά χωρίς κανείς να το περιμένει υπήρξε μία ανάσα του καιρού.

Κάπου εκεί ανάμεσα οι μασκαρεμένες με τις κόκκινες κάπες γυναίκες κρατώντας τους πυρσούς και οι ζογκλέρ που προηγούνται διέσχισαν την καταιγίδα μέσω της οδού Σκουφά γιορτάζοντας και χορεύοντας, δίνοντας μία φανταστική ατμόσφαιρα καρναβαλιού στην πόλη.

Με την «Πυρ-ομάδα» την Τσικνοπέμπτη στις 7 του Μάρτη η πόλη της Άρτας ντύθηκε στα κόκκινα. Αφού όσοι αγωνίστηκαν τελικά τα κατάφεραν.
Το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας διοργανώσε για δεύτερη χρονιά την «Πυρ-ομάδα». Ώρα έναρξης ήταν στις 8 μ.μ. από την πλατεία Κιλκίς και Ώρα συγκέντρωσης 7:30 το βράδυ.

Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι στα κόκκινα ετοιμάστηκαν για να παρελάσουν στο κέντρο της πόλης δίνοντας τον αποκριάτικο τόνο. Με κόκκινες κάπες, κόκκινα καπέλα και περούκες, κρατώντας αναμμένες δάδες, μπαλόνια και σφυρίχτρες.

Βέβαια η βροχή τροποποίησε κάπως τον αρχικό σχεδιασμό αφού σύμφωνα με τον οποίο θα συνόδευαν τους καρναβαλιστές οι μουσικοί ήχοι των ΚrotalΑrta. Ενώ οι ζογκλέρ με τις φωτιές παρέμειναν και έδιναν έναν εντυπωσιακό τόνο την όλη εκδήλωση.

Η δράση δεν έκλεισε με τοparty που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην παλιά ψαραγορά με τον Αλέξη Κατσαδωράκη ondecks, όμως γλέντι έγινε στα πολύ όμορφα στέκια της πόλης.

Όλο αυτό το καρδιοχτύπι μέχρι τελικά να γίνει πράξη το όνειρο της Πυρ-ομάδας εν μέσω κακοκαιρίας το βράδυ της Τσικνοπέμπτης έφτασε ψηλά ως ευχαριστήρια νοερή λάμψη προσευχής, αντικαθιστώντας την λάμψη από τα φαναράκια τα οποία λόγω των συνθηκών δεν αφέθηκαν στο Αρτινό ουρανό.