Φιλοσοφικής Σχολής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Διάλεξη της Καθηγήτριας ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΗΜΙΤΗ

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας σας προσκαλεί στη διάλεξη της Καθηγήτριας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μαριλένας Σημίτη, με θέμα «Η Κοινωνία των Πολιτών από το 1974 έως σήμερα».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Μαριλένα Σημίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει Πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη και τη Δημόσια
Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΑ σε Comparative Politics από το Columbia University, (Η.Π.Α.) και Ph.D από το London School of Economics and Political Science (LSE). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Κοινωνιολογίας και αφορούν ειδικότερα τις εναλλακτικές μορφές πολιτικής συμμετοχής στη σφαίρα της κοινωνίας πολιτών, όπως τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, τις αστικές συγκρούσεις (urban riots), και τις εξατομικευμένες ή παθητικές μορφές πολιτικής συμμετοχής.