Φοβού τον «καναπέ»…

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς
δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής

Μια φάρσα είναι η ζωή πολύ καλά στημένη
κι ο θάνατος γελά και περιμένει
ότι βαραίνει πέτα το και στη σκηνή υποκλίσου
χαμογέλασε στο θεατή σου
(«Η Φωτεινή Πλευρά Της Ζωής»/ Μακρινά Ξαδέρφια/Άλμπουμ: Καλό ταξίδι)

Η γνωστή (;) τραγουδίστρια, Ήβη Αδάμου πατριώτη, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο X-Factor, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Fay’s Time μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική της ζωή, για τη σχέση της με τον Μιχάλη Κουϊνέλη, ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που δεν έχουν παντρευτεί.

«Ο σεβασμός, η αμοιβαία εκτίμηση και η συζήτηση είναι πολύ σημαντικά σε μια σχέση. Το γεγονός ότι δεν έχουμε παντρευτεί με τον Μιχάλη, φαίνεται περίεργο στον κόσμο. Νομίζω όμως ότι στα μάτια του Θεού, δύο άνθρωποι τόσο αγαπημένοι που το δείχνουν καθημερινά, είναι σαν παντρεμένοι» είπε η Ήβη Αδάμου!!!

Τι μου λες… πολύ σημαντικό αυτό που είπε η Ήβη… αν δείχνει ένα ζευγάρι αγαπημένο «στα μάτια του Θεού» είναι σαν… παντρεμένοι!!! Οπότε, όλοι οι άλλοι που παρότι αγαπημένοι, πήγαν και καταξοδεύτηκαν να παντρευτούν, λάθος έκαμαν…

*******ΑΠΛΕΣ εξηγήσεις πατριώτη… όχι σαν τους δημοσκόπους που μας έχουν στο περίμενε για τις εκπλήξεις από τους δυσαρεστημένους πολίτες, καθώς προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις (μετα)κινήσεις των ψηφοφόρων με βάση τα τελευταία γκάλοπ

Το πολιτικό πεδίο μετά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας είναι καινούργιο – για πρώτη φορά από τη μέρα που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε στην εξουσία…. οι δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να καταγράφουν αρνητικές απαντήσεις για τους χειρισμούς της σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων….

Ας πούμε η δημοσκόπηση της Public Issue κάνει λόγο για κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, δεδομένο που ευνοεί την αντισυστημικότητα, την ψήφο διαμαρτυρίας και την ακραία ρητορική…

Το 70% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη (ο αντίστοιχος αριθμός το 2018 ήταν 33%), το 78% δεν εμπιστεύεται τη Βουλή (το 2018 το ποσοστό είχε πέσει στο χαμηλότερο της δεκαετίας, στο 63%, ενώ έχει ανέβει 4 μονάδες από την τελευταία μέτρηση του 2021).

Όλα αυτά, λέει, προβληματίζουν τόσο τους επιτελείς στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και τους δημοσκόπους…. ανησυχούν τόσο για τις εκπλήξεις που μπορεί να φέρει ο «καναπές» όσο και για τους μετακινούμενους εντός της γκρίζας ζώνης…

Οπότε, ας χαλαρώσουμε… όπως λέει και το τραγούδι, ….
Όλα στη ζωή σου είναι δανεικά
χαμογέλα φέρσου ευγενικά…

******ΤΕΡΠΝΟΝ…. Υπάρχουν όμως και συμπολίτες, βλέπουν την φωτεινή πλευρά της ζωής… και συνδυάζουν το λεγόμενο «τερπνό μετά του ωφελίμου»… όπως ο γνωστός Σύλλογος ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ… διάβαζα σε ανάρτηση του Βασίλη Γκαρτζώνη πως «Η πρόβα των Μερακλήδων Περιφέρειας Άρτας την Κυριακή 14 Απριλίου θα γίνει στην πλατεία της ΚΑΛΟΝΗΣ στα Τζουμέρκα!!!»

Όπως ενημερώνει ο Βασίλης Γκαρτζώνης «Οι Μερακλήδες συνηθίζουν να κάνουν μερικές πρόβες σε διάφορα χωριά δίνοντας έστω και μια ημερήσια ζωντάνια σ αυτά που ερημώνουν σιγά σιγά!!!»

Μάλιστα δίνει και το πρόγραμμα της ημερήσιας εξόρμησης στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Αναχώρηση από Δημαρχείο Άρτας 10 π.μ. με λεωφορείο. 11 π.μ επίσκεψη στην Κόκκινη Εκκλησία. 12 π.μ. καφεδάκι στο Βουργαρέλι!! 1μ.μ. επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. 2-3 μ.μ. πρόβα στην ΚΑΛΛΟΝΗ. 3-4 μ.μ. φαγητό. 4-7 μ.μ. γλέντι και επιστροφή για Άρτα!! Αν υπάρχει χρόνος ενδιάμεσα επίσκεψη και στο ΑΘΑΜΑΝΙΟ και ΚΥΨΕΛΗ!!! Εισιτήριο 5 ευρώ!!».

#Λοιπόν, υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής… ένας Σύλλογος με ενεργούς πολίτες, που δεν αρκούνται στα καθιερωμένα, αλλά κινούνται στην περιοχή μας ακόμα και με αφορμή τις πρόβες του χορευτικού, που τις μετατρέπουν σε εκδρομή και σε παρουσία στις πλατείες στα χωριά μας…

Αξιοθαύμαστη η πρωτοβουλία και μακάρι να βρει και άλλους μιμητές…

******ΕΝΕΡΓΕΙΑ….. μιας και είμαστε στα Συλλογικά, να επισημάνω και μια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Αγίων Αναργύρων Άρτας, ενός πυκνοκατοικημένου οικισμού κοντά στην πόλη της Άρτας…

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια του ΔΣ του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων Άρτας γνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα για τους κατοίκους του οικισμού μας, καταφέραμε την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στο κτήριο του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή και βοήθεια τον κ. Γιώτη Χρήστο Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών & Αθλητισμού Άρτας.
Πρώτη επίσκεψη Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 10πμ με 1μμ.».

Κι αυτή η κίνηση του Συλλόγου, είναι σπουδαία… αν μη τι άλλο, για τους ηλικιωμένους, είναι μια ανακούφιση…

 

 

*******ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ…. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα υγείας, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά διοργάνωσε μια εκδήλωση ενημέρωσης, με την παρουσία του γνωστού καθηγητή Καρδιολογίας του Λάμπρου Μιχάλη…

Όπως σημειώνεται και σε ενημέρωση από τον Δήμο Ν. Σκουφά, «Σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Πέτα, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για την προάσπιση της υγείας από την ιατρό και καθηγήτρια καρδιολογίας κ. Νάκα Αικατερίνη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η ιατρός απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων»….

ΕΝΕΡΓΟΣ…. Παρών στην εκδήλωση του ΤΕΕ ο Ντίνος Παπαδημητρίου, που έχει οριστεί ως υπεύθυνος στο Νομό Ιωαννίνων για τις Ευρωεκλογές. Ο Ντίνος Παπαδημητρίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, συμμετείχε στον διαγωνισμό, σχετικά με του Διοικητές των Νοσοκομείων που προκήρυξε η Κυβέρνηση. Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως που έχει θέσει νέους κανόνες στην επιλογή των στελεχών με γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.
Διαβάζω όμως πως οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντιδράσεις ειδικά στους «γαλάζιους» διοικητές νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς ο κίνδυνος είναι να μείνουν εκτός συστήματος υγείας Διοικητές που σήμερα υπηρετούν είναι υπαρκτός.

 

Η διαδικασία είναι να επιλεγούν οι 15 πρώτοι που έχουν γράψει καλύτερα στα τεστ δεξιοτήτων, μετά θα εξεταστούν τα πιστοποιητικά που έχουν δώσει αλλά και τα τυπικά τους προσόντα, ώστε να προκριθούν οι καλύτεροι 7. Οι 7 θα δώσουν προσωπική συνέντευξη στις επιτροπές του ΑΣΕΠ που έχουν δημιουργηθεί ώστε να προκύψει η σύντομη λίστα των 3 ατόμων που θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να κάνει τις τελικές επιλογές.

Από τον Ν.Α.Σ