ΦΟΔΣΑ Ηπείρου: Χωρίς απαρτία για τους ΣΜΑ

Χρήστος Τσιρογιάννης: να συνεχιστεί η λειτουργία τους όπως γίνεται τώρα 
Απέφυγαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου η πλειοψηφία των μελών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και ειδικά για το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας των ΣΜΑ μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ, Δήμαρχος Ζηροιύ Νίκος Καλαντζής, διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει απαρτία, δήλωσε πως θα κάνει προσωπικά έναν κύκλο επαφών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις τους ενόψει της επαναληπτικής συνεδρίασης, καθώς όπως είπε «Πρόθεσή μας είναι να μη διακοπεί η λειτουργία, έχουμε δει οφέλη στη δοκιμαστική περίοδο και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεχιστεί. Καλέσαμε τους εργαζόμενους που έχουν διαφορετική άποψη να είναι παρόντες στη συνεδρίαση, επέλεξαν να μην το κάνουν….».
Μια πρόταση που δίνει προσωρινή λύση, κατέθεσε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης λέγοντας να συνεχιστεί η λειτουργία των ΣΜΑ με τον τρόπο που γίνεται τώρα, δηλαδή με προσωπικό των δήμων, επισημαίνοντας ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά μη ορθό να ληφθούν αποφάσεις σε προεκλογική περίοδο.
Ο αντιπρόεδρος του Φορέα, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για το απαράδεκτο γεγονός να μην υπάρχει απαρτία σε ένα Δ.Σ. με σημαντικά θέματα, σημειώνοντας ότι «Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να δώσουμε λύσεις σε ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την πλειοψηφία, δεν είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τίποτα», είπε ο κ. Μπέγκας.

Εκδηλώσεις Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» σας ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις της εβδομάδας:
• Τρίτη 25/07/2023 και ώρα 21:30 εορτασμός της Αγίας Παρασκευής-βαρκαρόλα-μεταφορά της εικόνας στην Πλαταριά και ακολουθεί Δημοτική Βραδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς, στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
• Τετάρτη 26/07/2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς σας προσκαλεί στο χορευτικό αντάμωμα-δημοτική βραδιά στην Πλαταριά στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
• Πέμπτη 27/07/2023 και ώρα 21:00 «Καλοκαιρινό Παζάρι» από το ΚΔΑΠ μεΑ «Το Εργαστήρι» στο Λιμανάκι Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο.
• Παρασκευή 28/07/2023 και ώρα 21:00 η Art Muppets Production παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Η Τοσοδούλα» στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με γενική είσοδο 8€.
Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

Τουρνουά μπάσκετ με φιλανθρωπικό σκοπό στο Πέτα Άρτας
Οι νέες και νέοι του Πέτα Άρτας, με την υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων και της δημοτικής αρχής, ενώνουμε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις μας και διοργανώνουμε το 6ο 3on3 τουρνουά μπάσκετ στο Γυμνάσιο του Πέτα.
Σε έναν όμορφο χώρο, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με την ομάδα σας στο τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 4,5 & 6 Αυγούστου (ώρα έναρξης αγώνων 20:00). Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Πέτα Άρτας. Η συμμετοχή σας στο τουρνουά είναι δωρεάν! Προσφέρετε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της ενορίας!
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, ώρα 20:00 (Α’ όμιλος)
Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, ώρα 20:00 (Β’ όμιλος)
Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ώρα 20:00 (τελική φάση)
Δήλωσε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946477971 (Για ηλικίες από 16 ετών και άνω)

Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Ανακοίνωση για το κολυμβητήριο
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ανακοινώνει πως το κολυμβητήριο στη Λιμνοπούλα θα κλείσει για το κοινό και τα αθλητικά, κολυμβητικά σωματεία από την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.
Η Επιτροπή Διοίκησης, προχωρά στο κλείσιμο της εγκατάστασης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.
Παράλληλα, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ ενημερώνει πως κλειστό για τα αθλητικά Σωματεία θα παραμείνει και το Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.
Οι εξωτερικές εγκαταστάσεις συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Καλό καλοκαίρι σε όλες και σε όλους.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Εκπόνηση Μελετών Πυροπροστασίας Σχολικών Μονάδων
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΣΙΜΟΣ ΒΑΣ. ΣΙΜΟΣ», η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Εκπόνηση Μελετών Πυροπροστασίας στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 42.435,00 ΕΥΡΩ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
Αντικείμενο της μελέτης είναι η σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας, για υφιστάμενα εκπαιδευτήρια του Δήμου Ηγουμενίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με το Υπόδειγμα της Πυροσβεστικής Διάταξης 16/2015 και τις ισχύουσες κατά τον χρόνο εκπόνησης της μελέτης πυροσβεστικές διατάξεις.

HIGHLAND PARTY 2023 στη ΚΟΝΙΤΣΑ 5/8/23
Μια ομάδα νέων στην Κόνιτσα πριν από 5 χρόνια είχε μια ιδέα για ένα DJ πάρτυ που βασικός στόχος ήταν να χορέψει και να περάσει καλά, έτσι και ξεκίνησε με την βοήθεια όλων στην πόλη να το οργανώνει.
Για πρώτη φορά η απήχηση του κόσμου μεγάλη, με πάνω από 500 άτομα και βλέψεις ότι στο HIGHLANDPARTY του 2019 θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Και έτσι λοιπόν έγινε, η οργάνωση πολύ μεγαλύτερη η, όρεξη το ίδιο μεγάλη και το 2019 ο κόσμος ήταν πάνω από 1000 άτομα.
Ήταν μια απίστευτη βραδιά που σίγουρα είχε βάλει τα παιδιά σε έναν πολύ μεγάλο στόχο: το καλύτερο dance πάρτυ στην Ήπειρο.
Δυστυχώς η πανδημία του COVID έδωσε παύση στο πάρτυ.
Μετά από τρία χρόνια αποχής το HIGHLANDPARTY είναι πάλι εδώ, πιο δυνατό από ποτέ στον μοναδικό χώρο της Αναγνωστοπουλειου Γεωργικής Σχολής Κονιτσας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΚΕ για φωτιές:
«Στάχτη» το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν «προστασίας της ανθρώπινης ζωής»
Καυστική ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, εξέδωσε το ΚΚΕ με αφορμή τους τραγικούς θανάτους για των δύο χειριστών του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο αλλά και του κτηνοτρόφου που αγνοούταν και εντοπίστηκε νεκρός στην ίδια περιοχή.
«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να σβήσουν επιτέλους οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και τόσες μέρες, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταλογίζοντας «εγκληματικές ευθύνες» στην κυβέρνηση για τις φωτιές.
«Μετά τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που κατέπεσε στην Κάρυστο, ήρθε η επιβεβαίωση και του θανάτου του 41χρονου κτηνοτρόφου που αγνοούταν στην ίδια περιοχή από την Κυριακή. Οι άδικοι αυτοί θάνατοι τριών συνανθρώπων μας προβάλλουν με τραγικό τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του άτυχου ανθρώπου στην Κάρυστο.