Φωτοβολταϊκό 103 MW από ΤΕΡΝΑ

Πλήρης επιβεβαίωση της ΗΧΩ για εγκατάσταση στη Λίμνη Πουρναρίου

Θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Ποια θα είναι η στάση των παρατάξεων;

Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων αναφορικά με την πορεία και την τύχη της Άρτας, σχετικά με τη διαχείριση της Λίμνης Πουρναρίου. Όπως αποκάλυπτε η ΗΧΩ από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021, η ΤΕΡΝΑ προωθεί σχέδια για πάρκα στη λίμνη, παρότι η Άρτα ταλανίζεται επί χρόνια από το Φράγμα και έμεινε στάσιμη λόγω των σεναρίων πλημμύρας, που αποτελούν τροχοπέδη στη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου.

Όπως σημείωνε το ρεπορτάζ της ΗΧΩ, σχεδόν 50 χρόνια από την κατασκευή του Φράγματος Πουρναρίου από τη ΔΕΗ, που τελικά συσσώρευσε πλείστα όσα προβλήματα στην Άρτα και άφησε την περιοχή μας τελματωμένη, λόγω των απαγορεύσεων σε έργα όπως η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, κι ενώ κάθε τόσο ανακοινώνονται μεγαλόπνοα σχέδια, πότε για την διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και πότε για αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου, είτε με δρόμους, είτε για άρδευση και ύδρευση των πέριξ δήμων, όπως δείχνουν τα πράγματα άλλα έχει κατά νου η ΔΕΗ. Όπως τονίζονταν η ΔΕΗ σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ σχεδίαζε την εγκατάσταση στους τεχνητούς ταμιευτήρες Καστρακίου, Πουρναρίου και Στράτου πλωτών φωτοβολταϊκών.

Ήδη η ώρα για τις αποφάσεις έφτασε αφού τη Δευτέρα καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων να συνεδριάσουν με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ και ένα από τα θέματα είναι «Διατύπωση απόψεων επί της δημιουργίας πλωτού Φωτοβολταικού Σταθμού στην Τεχνιτή Λίμνη Πουρναρίου σύμφωνα με τη Βεβαίωση Παραγωγού ΡΑΕ υπ ́αριθμ.ΒΕΒ-2645/2021 για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 103 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 103 MW στη θέση τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, της Δημοτικής ενότητας Βλαχερνών, Πέτα του Δήμου Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, της Περιφερειακής ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου, της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ» και δ.τ. «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»(ΑΔ-07645)». Εισηγητής θα είναι ο κ. Πανέτας Γεώργιος Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Η ανακοίνωση
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση για την Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων αναφέρονται τα εξής:
Συνεδριάζει με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, την 5η Ιουλίου 2021 ημέρας Δευτέρα και ώρα έναρξης 19,00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη.
*Εισηγητής: κ. Πανέτας Γεώργιος Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας
-Διατύπωση απόψεων επί της δημιουργίας πλωτού Φωτοβολταικού Σταθμού στην Τεχνιτή Λίμνη Πουρναρίου σύμφωνα με τη Βεβαίωση Παραγωγού ΡΑΕ υπ ́αριθμ.ΒΕΒ-2645/2021 για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 103 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 103 MW στη θέση τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, της Δημοτικής ενότητας Βλαχερνών, Πέτα του Δήμου Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, της Περιφερειακής ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου, της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ» και δ.τ. «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»(ΑΔ-07645).

*Εισηγητής: κ.Σφήκας Δημήτριος ΑντιδήμαρχοςΈργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας
-Διόρθωση κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος για την κήρυξη απαλλοτρίωσης για την κατασκευήτου έργου «Δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σύνδεσης αρχαιολογικών χώρων στην πόλη της Άρτας
-Ίδρυση θέσεων στάθμευσης ΜΟΤΟ στην οδό ΣΚΟΥΦΑ
-Γνωμοδότηση για έγκριση εισόδου εξόδου σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας τηςΤζάλλα Άννας στη θέση «ΓΚΟΡΤΣΟΠΟΥΛΑ» κτηματικής περιφέρειας Τ.Κ.Βίγλας ΔΕ Αμβρακικού