Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ

Ημέρες Φωτογραφίας

Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2019 η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ γιορτάζει την τέχνη της φωτογραφίας με 10 φωτογραφικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας με επίκεντρο την Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης».
1.Δημοτική Πινακοθήκη – Κεντρική έκθεση Επιμέλεια εκθέσεων: Αχιλλέας Νάσιος – Ευγενία Αραβαντινού Ισόγειο: Με τίτλο «Το Μυστήριο της ΦΟΑ» εκτίθενται τ’ αποτελέσματα των προσπαθειών των μελών της ΦΟΑ να αποδώσουν οπτικά την αίσθηση του μυστηρίου.

1ος όροφος: Έκθεση προσκεκλημένων φωτογράφων και εισηγητών της ΦΟΑ. Συμμετέχουν οι: Αλέξης Βασιλικός, Λουλουδιά Γρέδη, Ιωάννης Μπενέκος, Τάσος Μπίρης, Άκης Χρήστου, Ευγενία Αραβαντινού και Αχιλλέας Νάσιος
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:30 Η έκθεση πλαισιώνεται ακόμη με προβολή φωτογραφιών από το Καρναβάλι γυναικών Άρτας που φωτογραφήθηκαν από τα μέλη της ΦΟΑ που συμμετείχαν στο διήμερο εντατικό σεμινάριο με τον Αχιλλέα Νάσιο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν και οι παρουσιάσεις του έργου των προσκεκλημένων φωτογράφων Λουλουδιάς Γρέδη και Τάσου Μπίρη καθώς και μια βραδιά retro με προβολές slides και φωτογραφίες τραβηγμένες με pinhole camera.

2. Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων: Με τίτλο “Freedom” εκτίθενται οι 11 συμμετοχές των φωτογραφικών ομάδων του Δικτύου Έντευξις, μεταξύ των οποίων και η ΦΟΑ, που συμμετείχαν στο διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria Festival 2019
3. Καφέ Florian Ο Μιχάλης Ευαγγέλου εκθέτει το έργο του με τίτλο “In the belly of time”
4. Χάρτα Η Ροζίνα Καρκαμπούνα εκθέτει το έργο της με τίτλο “Αγροτική Κατάθλιψη”

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
– Τρίτη 11 Ιουνίου 2019: Παρουσίαση/opening των ομαδικών εκθέσεων φωτογραφίας του δικτύου “ENTEFXIS” διεθνούς φεστιβάλ Photometria 2019 με θέμα Freedom” στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αρταίων και των Μιχάλη Ευαγγέλου στο Florian Café Ροζίνας Καρκαμπούνα Χάρτα.

– Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ώρα 19:30 Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας Γ. Μόραλης ”Εγκαίνια/Openingτης Ετήσιας Έκθεσης Φωτογραφίας μελών της Φ.Ο.Α., με θέμα “Το Μυστήριο της ΦΟΑ”(ισόγειο)και της έκθεσης των προσκεκλημένων Αχιλλέα Νάσιου, Ευγενίας Αραβαντινού, Αλέξη Βασιλικού (Με την ευγενική παραχώρηση της CanChristina Androulidaki Gallery), Λουλουδιάς Γρέδη, Ιωάννη Μπενέκου, Τάσου Μπίρη κη Χρήστου (1ος Όροφος). Την έκθεση θα προλογίσουν οι επιμελητές εισηγητές της Φ.Α. Αχιλλέας Νάσιος Ευγενία Αραβαντινού.

-Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 ώρα 20:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη: Oμιλία/Παρουσίαση του προσκεκλημένου φωτογράφου Μπίρη.

– Παρασκευή 14 Ιουνίου2019 ώρα 20: Βραδιά retro με προβολή slides και pinhole φωτογραφίας.

-Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ώρα 20:00: Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης ”Oμιλία/Παρουσίαση της προσκεκλημένης φωτογράφου Λουλουδιάς Γρέδη.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και με δωρεάν είσοδο. Link Εκδήλωσης https: //www.facebook.com/ events / 604568993385216/