Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη για 4 μήνες στον Πολυχώρο Πολιτισμού στη Φιλιππιάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα εγκαίνια της Νομαδικής Βιβλιοθήκης του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival) στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα με παρουσίαση της συλλογής από τα μέλη του Medphoto Festival, Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή.
Η συλλογή, η οποία απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 100 τίτλους, αποτελείται από κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και από έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.
Η συλλογή είναι ανοιχτή στο κοινό και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, φωτογραφικές ομάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα από την ευρύτερη περιοχή να επικοινωνήσουν για να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους, τους επόμενους μήνες. Η Νομαδική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού και είναι ανοιχτή στο κοινό Δευτέρα και Τετάρτη 6:30 – 8:30 και κατόπιν ραντεβού οποιαδήποτε ημέρα για ομάδες και σχολεία.

Εργαστηρία PhotoΒookΟpenSpace
Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής των βιβλίων στον Πολυχώρο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, στα οποία θα γίνεται παρουσίαση από μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ορισμένων βιβλίων της συλλογής, πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές και θα υπάρχει αλληλεπίδραση και συζήτηση πάνω σε αυτά.
Ακολουθούν οι ημερομηνίες των εργαστηρίων PhotoBookOpenSpace.
Σάββατο 20 Απριλίου Πολιτική/Κοινωνικά ζητήματα/Κριτική
Σάββατο 11 Μάιου Τόπος/Κοινωνικό Τοπίο/Δημόσια Σφαίρα
Σάββατο 22 Ιουνίου Σπίτι/Οικογένεια/Οικείο
Ώρα Έναρξης: 18:30

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ ευχαριστεί το Medphoto Festival και τα μέλη Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή για την παραχώρηση της Νομαδικής Βιβλιοθήκης για τέσσερις μήνες στο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, τον Δήμο Ζηρού για την αρωγή του σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. Ευχαριστεί επίσης το Κτήμα Τσουμάνη και το Lafazanis Winery για τη χορηγία του μπουφέ των εγκαινίων και των κρασιών.
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το mykadrw@gmail.com ή με τα ακόλουθα τηλέφωνα για να προγραμματίσετε την επίσκεψη του συλλόγου ή της ομάδας σας.
Τηλ.επικοινωνίας 6976869371 Ροντογιάννης Χρήστος
6946349483 Χατζής Κων/νος
6976869376 Χατζόπουλος Γιάννης