ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ώρα για ριζική αλλαγή του πολιτικού χάρτη

Μέσα στη δίνη της πανδημίας δοκιμάστηκαν όλα και επαναξιολογούνται όλοι. Δοκιμάστηκαν τα όρια όλων, ατομικά και συλλογικά. Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, δημοκρατικοί θεσμοί, οικονομικά δεδομένα, εργασιακά κεκτημένα, κοινωνικές συνήθειες, διαπροσωπικές σχέσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, όλα πέρασαν από τις πρωτοφανείς συμπληγάδες της πανδημίας. (…) Όποιος αφουγκράζεται την κοινωνία, το γνωρίζει καλά. Ξέρει πως πίσω από τα καλυμμένα με τις μάσκες στόματα, σιγοβράζει ο θυμός. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τους κρατούντες. Πιστεύουν ότι δεν ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα προβλήματά τους. Η δίψα για αλλαγή, γίνεται όλο και πιο έντονη. Και όποιος έχει…απορίες για το τι συμπεριλαμβάνει και τι όχι η πολυσυζητημένη προοδευτική διακυβέρνηση, δεν έχει παρά να ακούσει τι ζητούν οι προοδευτικοί πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά. Ή απλά να διαβάσει τις δικές μας προτάσεις.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει καθημερινά το πραγματικό της πρόσωπο. Το «κεντρώο» προφίλ του κ. Μητσοτάκη ξέφτισε νωρίς. Ο τελευταίος ανασχηματισμός ήταν στροφή προς τα δεξιά. (…)
Από την άλλη, “βρίσκουν και τα κάνουν”. Βολεύονται με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τυπικά ασκούν το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πράξη όμως διευκολύνουν τη ΝΔ στο έργο της. Όχι μόνο γιατί χαμήλωσαν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών ή έστειλαν μαζικά τον κεντρώο χώρο και την μεσαία τάξη στην κάλπη να ψηφίσει ΝΔ. Αλλά και γιατί, ακόμη και σήμερα, παρά τα μαθήματα της εξουσίας, αδυνατούν να αρθρώσουν πειστικό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, με ταυτότητα. (…)
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑ έρχεται. Έχουμε εναλλακτική πρόταση. Που συνδυάζει την κοινωνική ανόρθωση με ισχυρό κοινωνικό κράτος και εξωστρεφή, παραγωγική οικονομία, που σέβεται το περιβάλλον και επενδύει στην ποιότητα ζωής. Που δεν ανέχεται τη φορολογική ασυλία των λίγων και ισχυρών, τη μαζική φτώχεια και υστέρηση. (…) Αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής, κοιτίδα της νέας αλλαγής. Απόδειξη ότι υπάρχει προοδευτική διέξοδος.

Για αυτό και μας πολεμούν. Γιατί ένα Κίνημα Αλλαγής που διατυπώνει πρόταση εξουσίας ενοχλεί. Ξεβολεύει τα σχέδια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να κυριαρχήσουν. Κάθε φορά που το Κίνημα Αλλαγής αποκτά δυναμική, ως δια μαγείας ανασύρεται από το συρτάρι το σενάριο των εσωκομματικών τριβών, η διαδοχολογία, η τεχνητή διόγκωση απόψεων στελεχών. Όσο και να προσπαθούν όμως, το παιχνίδι παίζεται αλλού. Βρίσκεται στην κοινωνία, στις ανάγκες, τις αγωνίες της.
Είναι ευθύνη συλλογική, αλλά και προσωπική δική μου, απέναντι στους ιδρυτές του Κινήματος, στους ψηφοφόρους μας, τους αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ, της ανανεωτικής Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της πολιτικής Οικολογίας, να μην συμβιβαστούμε. (…) Ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, είναι εμπόδιο σε έναν νέο εθνικό κατήφορο και εγγύηση για μια ισχυρή, δημοκρατική, δίκαιη κοινωνία.
Άρθρο Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»