Φώφη Γεννηματά: θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα

«Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να ανακάμψει από την υγειονομική και οικονομική κρίση με συντηρητικές πολιτικές, αυτές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία και με οδηγούν δεκαετίες πίσω», δήλωσε κατά τη συζήτηση η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με το δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στις εργασίες του Οικονομικού Forum των Δελφών.

Στην παρατήρηση πως το κόμμα μπαίνει σε διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και στην ερώτηση «Εσείς θα είστε υποψήφια. Πότε θα γίνουν οι εκλογές;» η κ. Γεννηματά απάντησε: «Το φθινόπωρο η κεντρική επιτροπή θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Γιατί η χώρα μας δεν μπορεί να ανακάμψει από την υγειονομική και οικονομική κρίση με συντηρητικές πολιτικές, αυτές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία και με οδηγούν δεκαετίες πίσω.

Και αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι και ο Σύριζα το μόνο που βλέπω να κάνει είναι να προσπαθεί να καβαλήσει ένα κύμα διαμαρτυρίας, όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι ξεπερασμένο, δεν περνά σήμερα που οι ανάγκες είναι τεράστιες, είμαστε το μοναδικό προοδευτικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση. Όπως έκανε στο παρελθόν με λαϊκή υποστήριξη το ΠΑΣΟΚ, σήμερα η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΗΜΑ Αλλαγής. Το δικό μας αφήγημα μιλάει για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που αντιμετωπίζει τις ανισότητές, εξασφαλίζει την πλήρη απασχόληση με δημόσιες επενδύσεις και για σύγχρονες κοινωνικές υποδομές και κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν εθνική προστιθέμενη αξία, δηλαδή, παραγωγή στον τόπο μας. Γιατί έτσι δημιουργούμε πολλές νέες ποιοτικές θέσεις εργασίες και μπορούμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο της.

Έχεις πολύ μεγάλη διαφορά από το σχέδιο που μας έχει παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης, που μιλά κυρίως για εισαγωγές και κατανάλωση. Εμείς λέμε εξαγωγή και παραγωγή στην Ελλάδα. Δεν θα μας φέρνουν τα «σαπάκια» που δεν χρησιμοποιούν οι άλλοι δήθεν στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και θα πλουτίζουν οι μεσάζοντες και θα φεύγουν τα δικά μας παιδιά για να δουλεύουν εκτός Ελλάδας. Αυτό δεν είναι το μοντέλο που μας αξίζει και δεν αξίζει στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Αυτό το αφήγημα για τη χώρα και την προοπτική της παράταξης μας θα υπερασπιστώ και η κοινωνική μας βάση θα κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους».