Φώφη Γεννηματά: οι οκτώ μεγάλες αλλαγές που προτείνει το ΚΙΝΑΛ

Με σύνθημα «Νέα Αλλαγή», η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ το πολιτικό της αφήγημα, για το Κίνημα Αλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε οκτώ μεγάλες αλλαγές που θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του πολιτικού αφηγήματος που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ:

1) Νέο παραγωγικό μοντέλο – Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής με επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα.
2) Πρόγραμμα για πράσινες δημόσιες επενδύσεις-Ευέλικτο πλαίσιο κινήτρων που θα προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις.
3) Αλλαγή προσανατολισμού του προϋπολογισμού και της φορολογικής πολιτικής Χαμηλότερος ΦΠΑ σε υπηρεσίες και δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.
4) Πράσινη παιδεία – Παιδεία για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους
5) Σύγχρονο και ισχυρό κοινωνικό κράτος- Ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του βίου τους. Θα χρηματοδοτείται από μια προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση.

6) Εργαζόμενοι με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και ασφάλεια Άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και εν συνεχεία καθορισμό του από τους ίδιους τους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Υποχρεωτικότητα και καθολική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων.
7) Σύγχρονο σύστημα διακυβέρνησης – Ψηφιακό και αποκεντρωμένο κράτος Έμφαση στην αποκέντρωση. Οι επιτελικές υπηρεσίες στο κέντρο και όλες οι εκτελεστικές αρμοδιότητες και οι αντίστοιχοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση.

8) Σχέδιο στήριξης και ελπίδας για τους νέους Πρόσληψη νέων εργαζομένων και για κάθε 1.000 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση, θα απαλλάσσεται από τη φορολογία για 1.500 ευρώ. Απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές για κάθε νέο μέχρι 30 ετών που ξεκινά επαγγελματική δραστηριότητα. Επιδότηση ενοικίου νέων ζευγαριών ιδίως στα αστικά κέντρα, στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού για να επιστρέψει η ζωή στο κέντρο των πόλεων