Φώφη Γεννηματά: Πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΤΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
«Βρίσκομαι κοντά σας στον χώρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όλα αυτά τα χρόνια και ως βουλευτής παλαιότερα και ως υπερνομάρχης και από το 2015 ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, έχω έρθει πάρα πολλές φορές, είμαστε πάντα δίπλα σας, σε όλους τους αγώνες σας, γιατί πραγματικά πιστεύουμε και στο δημόσιο χαρακτήρα των ελληνικών ταχυδρομείων και στηρίζουμε την προσπάθεια σας για αξιοπρεπείς μισθούς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά, να είναι στην πρώτη γραμμή» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά προς τους εργαζόμενους, λέγοντας και τα εξής: «Θέλω να πω και δύο λόγια για το τι συμβαίνει σε Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ήταν επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν την προηγούμενη φορά χτυπήθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας των Ελληνικών Ταχυδρομείων και ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που αποκατέστησαν τα πράγματα και έχουμε σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με τον χαρακτήρα, τον οποίο έχουμε υπερασπιστεί τόσες πολλές φορές. Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Θα αγωνιστούμε στο πλευρό σας γι αυτό. Ξέρουμε ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ειδικά μετά το δήθεν πρόγραμμα εξυγίανσης που μείωσε τις αμοιβές σας και σήμερα ξέρουμε ότι είναι πολύ λιγότερο το προσωπικό απ’ ότι απαιτείται για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Ενημερώθηκα ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για εκσυγχρονισμό και μακάρι να γίνουν όλα αυτά από την Κυβέρνηση, γιατί τα δημόσια Ελληνικά Ταχυδρομεία πρέπει να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ουρές, ταλαιπωρίες, ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, ελλείψεις στο στόλο, ο οποίος δεν έχει ανακαινιστεί. Όλα αυτά μειώνουν την ανταγωνιστικότητά και στρώνουν το χαλί για να πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις για να δοθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους φίλους της Μαξίμου ΑΕ. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας, θα δυναμώνουμε τη φωνή σας και δεν θα επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη. Ξεκινάμε τον αγώνα μας και την Πέμπτη θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους με ισχυρό μπλοκ του Κινήματος Αλλαγής για να στηρίξουμε τις θέσεις μας για το εργασιακό».