Χαιρετισμός του Δημήτρη Βαρέλη στην συγκέντρωση της Ένωσης αποστράτων Στρατού Ξηράς

Χαιρετισμό στην συγκέντρωση της Ένωσης αποστράτων Στρατού Ξηράς, απηύθυνε ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, Δημήτρης Βαρέλης.
Στην ομιλία του ο κ. Δημήτρης Βαρέλης είπε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι φίλες και φίλοι .
θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ένωσης Αποστράτων και φίλο κύριο Παναγή Αλέξανδρο για τη σημερινή μας συνάντηση ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να παρουσιαστούμε όσοι θα είμαστε υποψήφιοι Εκλογές της 26ης Μαΐου.
Θα μου επιτρέψετε να σας πω δύο λόγια : γεννήθηκα στο Κομπότι αποφοίτησα από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1992 και υπηρέτησα στο όπλο του Πεζικού.
το 2013 ενώ ήμουν διοικητής του κέντρου εκπαιδεύσεως Άρτας πήρα την απόφαση να υποβάλω αίτηση αποστρατείας.
Το 2014 συμμετείχα για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος περιφερειακές εκλογές όπου και εκλέχτηκα περιφερειακός σύμβουλος.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου αυτά τα πέντε χρόνια συμμετείχα σε επιτροπές και διετέλεσα θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Κατάφερα να γνωρίσω όλη την Περιφερειακή Ενότητα έχω επισκεφθεί πάνω από μία φορά όλα τα χωριά μας και γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε περιοχή.
Είχα συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Συνεργάστηκα και συνεργάζομαι άριστα τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και τους τέσσερις δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Άρτας. Λύσαμε θέματα και κάναμε αρκετές παρεμβάσεις ώστε να λυθούν προβλήματα.

Αυτά που είχα όμως και έχω πάντα στο μυαλό μου Είναι να μην ξεχνώ την προέλευσή μου και τις αρχές που έχουμε έτσι Προσπαθώ με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια να κοιτώ τον συνομιλητή στα μάτια να λέω την άποψή μου εκεί που πρέπει, ώστε και ως στρατιωτικός να δείξω τις ικανότητες και δυνατότητες που έχουμε , ότι εμείς μπορεί να προσφέρουμε στον τόπο μας πολύ περισσότερο με την μεθοδικότητα και οργάνωση που μας διακρίνει.
Να δίνουμε λύσεις για τους πολλούς και το γενικό συμφέρον

Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε να γνωρίζουμε και δεν υπολειπόμαστε στα προσόντα κανενός. Αν και ένας – δύο θέλοντας να μας μειώσει μας αποκαλούν καραβανάδες και αφήνοντας υπονοούμενα για τα δημοκρατικά μας φρονήματα τους απαντώ όμως πως είμαι περήφανος που ανήκω σε στρατιωτική οικογένεια στην οικογένεια του ήθους και της αξιοπρέπειας Δεν ντρεπόμαστε να πούμε ότι φάγαμε στην καραβάνα μαζί με το συνάδελφο και στρατιώτες στη λάσπη και στο λιοπύρι
Στις επόμενες εκλογές ζητώ τη στήριξή σας Ζητώ την ψήφο σας Ως υποψήφιος ξανά στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Έχω πλέον την εμπειρία και τη γνώση και νιώθω έτοιμος και δυνατός να προσφέρω πάντα με τις αρχές και αξίες που μας διέπουν τελειώνοντας Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους Καλή δύναμη και καλή επιτυχία».