Χαρά Σφαλτού: θέλω μια Άρτα, ανθρώπινη, φιλική και σύγχρονη

«Όλοι μας όμως πρέπει να δούμε θετικά το έργο της Αυτοδιοίκησης και να επιτευχθεί μια ομαλή και παραγωγική συνεργασία. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εμπιστευτούμε τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δημιουργούν με αυτόν τον τρόπο το πολύτιμο αίσθημα της εμπιστοσύνης. Θα πρέπει να δούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «καταφύγιο» Δημοκρατίας, συνεργασίας και συνευθύνης» είναι τα λόγια της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Χαράς Σφαλτού με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη.

«Θα ήθελα να δω μια Άρτα, ανθρώπινη, φιλική και φυσικά σύγχρονη. Μια πόλη η οποία θα σφύζει από ζωή και φυσικά σε αυτό θα συντελέσει και η δημιουργία του ανοικτού κέντρο εμπορίου (OPEN MALL), το οποίο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ήδη η παρούσα δημοτική αρχή ενήργησε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τουριστών στην πόλη μας αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» τονίζει η κ. Σφαλτού.
Όσο για την προσωπική της διαδρομή στη νέα περίοδο του Δημοτικού Συμβουλίου η Χαρά σφαλτού επισημαίνει: «Είμαι πεπεισμένη ότι αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω, θα φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Η προσπάθεια και συμβολή μου αυτή, από όποιο πόστο και αν μου ζητηθεί να προσφέρω, επιμένω να μείνει σταθερά προσανατολισμένη, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών, όχι στο πλαίσιο του πανηγυρισμού ή της προβολής αλλά σε επίπεδο ρεαλισμού και πραγματικών αναγκών».

Η συνέντευξη της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην ΗΧΩ:

ΕΡΩΤ.: Συμμετείχατε και μάλιστα πολύ ενεργά στη προεκλογική περίοδο. Ποια είναι η άποψη σας για τη σχέση πολίτη και αυτοδιοίκησης;
ΑΠΑΝΤ.: Η ύπαρξη σχέσης μεταξύ πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί γεγονός αυτονόητο. Οι Δήμοι αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που διέπει τη σχέση αυτή, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα καθώς παρατηρείται συχνά καχυποψία από την πλευρά των πολιτών προς την αξιοπιστία των Οργανισμών και την πίστη ότι οι τελευταίοι λειτουργούν διαρκώς για το κοινό συμφέρον. Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσαρεστημένοι πολίτες καταφέρονται εναντίον των Οργανισμών και των υπαλλήλων αδυνατώντας να εμπιστευτούν την αποτελεσματικότητά τους.

Είναι, όμως, μια παγιωμένη συμπεριφορά, αυτή των πολιτών, που δε μετατρέπεται τόσο εύκολα ενώ θα έπρεπε, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να υφίσταται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Αυτοδιοίκησης, η οποία θα αποτελούσε ένα καλό βήμα για την εξομάλυνση των δύσκολων καταστάσεων που δημιουργούνται καθημερινά. Όλοι μας όμως θα πρέπει να δούμε θετικά το έργο της Αυτοδιοίκησης και να επιτευχθεί μια ομαλή και παραγωγική συνεργασία. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εμπιστευτούμε τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δημιουργούν με αυτόν τον τρόπο το πολύτιμο αίσθημα της εμπιστοσύνης. Θα πρέπει να δούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «καταφύγιο» Δημοκρατίας, συνεργασίας και συνευθύνης.

ΕΡΩΤ.: Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο δημοτικό συμβούλιο;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαι πεπεισμένη ότι αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω, θα φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Η προσπάθεια και συμβολή μου αυτή, από όποιο πόστο και αν μου ζητηθεί να προσφέρω, επιμένω να μείνει σταθερά προσανατολισμένη, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών, όχι στο πλαίσιο του πανηγυρισμού ή της προβολής αλλά σε επίπεδο ρεαλισμού και πραγματικών αναγκών, καθώς πιστεύω ότι η κάθε δράση ή ενέργεια της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι προς όφελος των δημοτών.
Με γνώμονα το εμείς και όχι το εγώ θα προσφέρω το καλύτερο δυνατό και θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης μου και όχι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Το έργο όλων μας θα είναι πολυσύνθετο και σημαντικό, αν συνυπολογίσουμε το νέο νόμο που απαιτεί συνεργασία όλων των δημοτικών συμβούλων. Θα πορευτώ με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας, την ειλικρίνεια και τη σεμνότητα αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο νέος νόμος, για μια καλύτερη Άρτα.

ΕΡΩΤ.: Πως θα θέλατε να δείτε την Άρτα την επόμενη τετραετία;
ΑΠΑΝΤ.: Θα ήθελα να δω μια Άρτα, ανθρώπινη, φιλική και φυσικά σύγχρονη. Μια πόλη η οποία θα σφύζει από ζωή και φυσικά σε αυτό θα συντελέσει και η δημιουργία του ανοικτού κέντρο εμπορίου (OPEN MALL), το οποίο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ήδη η παρούσα δημοτική αρχή ενήργησε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τουριστών στην πόλη μας αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σε αυτό συνετέλεσε και η προώθησε των τοπικών μας προϊόντων σε εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας.
Θέλω να δω μια Άρτα με ανοιχτό Ξενία, με μόνιμο εκθεσιακό κέντρο, με ολοκληρωμένο το μουσικό σχολείο, το ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο με αναπλάσεις στη παραποτάμια περιοχή και στο παραλίμνιο πάρκο.
Έργα και παρεμβάσεις που έγιναν επί θητείας του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και που σε λίγο καιρό θα απολαμβάνουμε όλοι οι δημότες.

ΕΡΩΤ.: Το δικό σας μήνυμα λίγο πρίν ανοίξουν οι κάλπες, ποιο είναι;
ΑΠΑΝΤ.: Ευθύνη όλων μας, ως πολίτες, είναι να έχουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη και παραγωγική διαδικασία, που καθορίζει την καθημερινότητά μας, το σήμερα και το αύριο, το παρόν και το μέλλον το δικό μας αλλά και της νέας γενιάς.
Να προσπαθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ενώνοντας δυνάμεις, να συμβάλλουμε στην αξιόλογη προσπάθεια που ήδη γίνεται από την νυν δημοτική αρχή για ακόμα περισσότερα βήματα προς τα εμπρός.
Έχοντας πλέον τη γνώση, τη διάθεση αλλά και την εμπειρία των 5 ετών ως ειδικός συνεργάτης (επί νομικών θεμάτων) του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, επιθυμώ να αποτελέσω τον κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας, που θα προσφέρει νέα πνοή στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο που έχει ήδη επιτευχθεί στον τόπο μας από την παρούσα Δημοτική αρχή σε δύσκολες εποχές. Με διάθεση ουσιαστικής, ανιδιοτελούς προσφοράς στον Δήμο μας και όλους τους ανθρώπους τους ζητώ τη στήριξη των δημοτών με την υπόσχεση ότι θα εργασθώ με συνέπεια, ειλικρίνεια και αμεσότητα.