Χρήστος Βαρέλης: ο δήμος μας να αποκτήσει μια νέα προοπτική

«Ως ενεργός πολίτης και μέλος του εργατικού κινήματος εδώ και πολλά χρόνια, θα δώσω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις. Χρειάζεται τόλμη και συλλογική προσπάθεια για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στον Δήμο μας και ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα πορεία μέσα από ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες» σημειώνει σε συνέντευξή του στην ΗΧΩ, ο γνωστός από τη συμμετεχή του στα συνδικαλιστικά της περιοχής μας, υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος, ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΒΑΡΕΛΗΣ.

– Υποψήφιος με την παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» της Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Πώς πήρατε την απόφαση;
-Με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση της Τζένης Ταπραντζή να κατέλθω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση». Θεωρώ ότι αξίζει να στηριχτεί η προσπάθεια της Τζένης, ώστε ο δήμος μας να αποκτήσει μια νέα προοπτική. Προσωπικά, ως ενεργός πολίτης και μέλος του εργατικού κινήματος εδώ και πολλά χρόνια, θα δώσω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις. Χρειάζεται τόλμη και συλλογική προσπάθεια για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στον Δήμο μας και ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα πορεία μέσα από ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες. Εξάλλου, ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα για μια διαφορετική προσέγγιση στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

-Πώς κρίνετε την εικόνα του Δήμου σήμερα; Σε ποιον τομέα «πονάει» περισσότερο η πόλη μας;
-Στον Δήμο μας παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, δεν έχουμε δει σημαντικές εξελίξεις. Η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει δύσκολη και πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για απουσία της δημοτικής αρχής σε κρίσιμα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου, ποιοτική εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του, βελτίωση της εικόνας της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Η Άρτα έχει δυνατότητες τις οποίες οφείλουμε να αξιoποιήσουμε για να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας.

-Ποιος είναι ο ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίζει ο δήμος, στον τομέα της εργασίας και των επιχειρήσεων;
Οι Δήμοι, μετά και από την ψήφιση της μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη Ι», έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και ελευθερία κινήσεων. Διαθέτουν, λοιπόν, και νέα εργαλεία για να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Άρτας που η ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, ο Δήμος πρέπει να εφαρμόσει δυναμική και ενεργητική πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα έχει βγει οριστικά από τα μνημόνια, έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής σε νέα βάση με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών.

-Τι θα θέλατε να πείτε στους συμπολίτες;
Οι πολίτες πρέπει με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και πολιτική κρίση να επιλέξουν αυτούς που θα διοικήσουν τον Δήμο την επόμενη τετραετία. Οφείλουν να μελετήσουν καλά τα προγράμματα των υποψήφιων συνδυασμών και την κατεύθυνση που θέλουν να δώσουν για το μέλλον της περιοχής μας. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχάσουν τα αποτελέσματα της διοίκησης και της σημερινής και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που έφεραν τον Δήμο στη σημερινή κατάσταση. Πιστεύω ότι ο δικός μας συνδυασμός έχει και το πρόγραμμα και τα άτομα εκείνα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να διοικήσουν τον Δήμο με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Από την πλευρά μου διαθέτω όλες μου τις δυνάμεις για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να γυρίσει σελίδα επιτέλους η Άρτα.