Χρήστος Γκόκας για την αναφορά σχετικά με τα Ιδιωτικά ΚΔΑΠ

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Ιδιωτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, όπως αναλυτικά περιγράφει και στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.).

Ο κ. Γκόκας τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχουν τα ΚΔΑΠ για τα παιδιά αλλά και για τις οικογένειές τους. Τα ΚΔΑΠ παρέχουν στα παιδιά δραστηριότητες δημιουργικής, παιδαγωγικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης. Όμως η δημιουργία ΚΔΑΠ και με διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλοίωσε τον αρχικό σκοπό και χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχουν, γι΄ αυτό και ο εν λόγω Σύλλογος καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς μέσα από διαβούλευση, να ορίσουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.

Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι για να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε το κλείσιμο των Ιδιωτικών ΚΔΑΠ από το μειωμένο αριθμό δικαιούχων voucher, που άφησε δεκάδες χιλιάδες παιδιά φέτος εκτός, τα κέντρα αυτά παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη διάθεση των αδιάθετων ποσών και την απορρόφηση κατά συνέπεια και άλλων παιδιών.
Τέλος ο κ. Γκόκας ζητά από τους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών ΚΔΑΠ και να τον ενημερώσουν για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

Στο κείμενο της Αναφοράς, ο κ. Γκόκας, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Είναι ένας τομέας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό, κτιριακές υποδομές και απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού. Όμως η μεγάλη ζήτηση οδήγησε στη δημιουργία ΚΔΑΠ και με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον αρχικό σκοπό. Επιπλέον σε συνδυασμό και με το μειωμένο αριθμό δικαιούχων voucher τα Ιδιωτικά ΚΔΑΠ κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε ξαφνική παύση της λειτουργίας τους με όλα τα συνεπακόλουθα που θα έχει αυτό στην κοινωνία μας. Για τους παραπάνω, κυρίως, λόγους ο εν λόγω Σύλλογος γνωστοποιεί τις θέσεις του για τα θέματα αυτά συνολικά και την πρόθεσή του για συμμετοχή σε διάλογο με σκοπό να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των ΚΔΑΠ και να γίνουν προτάσεις για τη διάθεση των αδιάθετων ποσών για τη φετινή χρονιά. Παρακαλώ όπως εξετάσετε τα αναφερόμενα στην επιστολή και μελετήσετε τις συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματά τους».