Χρήστος Γκόκας για την Εκδήλωση των Φορέων Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

Στην προστασία του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις

Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας στη συνάντηση – συζήτηση, που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Φ.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων Φίλιππο Α. Φίλιο, τον πρόεδρο του Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, Σεραφείμ Φελέκη και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου – Europe Direct Ηπείρου, με θέμα το μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών στα πλαίσια του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: « Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην συνάντησή σας και στη συζήτηση για το μέλλον των προστατευόμενων περιοχών στα πλαίσια του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου. Οι νέες συνθήκες των πολλαπλών κρίσεων (οικονομική, υγειονομική, κλιματική) μας οδηγούν στην ανάγκη να ξαναορίσουμε όλο το πλέγμα των σχέσεων περιβάλλοντος, ανάπτυξης και υγείας. Και στην προστασία του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις. Η Κοινωνία σήμερα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένη, απαιτεί λογοδοσία, και οι πολίτες δικαίως ζητούν, μεγαλύτερο έλεγχο για περιβαλλοντική συμμόρφωση κάθε δραστηριότητας και χρήσης σε κάθε βήμα. Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΄χώρας από τη ΝΔ, τα δείγματα γραφής δεν είναι καλά σε σχέση με τις πολιτικές της επιλογές και τις προτεραιότητες που βάζει στα θέματα του περιβάλλοντος, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Ν. 4685/2020 πλέον. Ένα Νόμο, τον οποίο ήδη η Κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να τροποποιήσει, και να αλλάξει κάποιες πρόχειρες και επιπόλαιες διατυπώσεις που είχε κάνει…

Από τη πλευρά μας, ως Κίνημα Αλλαγής, αντιμετωπίζουμε το φυσικό πλούτο της Ελλάδας ως πολύτιμο πόρο και συγκριτικό πλεονέκτημα για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη και όχι ως τροχοπέδη ανάπτυξης, και με αυτή την Αρχή διαμορφώνουμε τις θέσεις μας.Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας και εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας, αναμένοντας τα αποτελέσματά της.»