Χρήστος Γκόκας: Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τον “Ενεργειακό Αρμαγεδδώνα” με καθυστερήσεις

Ο Χρήστος Γκόκας, Βουλευτής Άρτας και Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην Ολομέλεια για το σχέδιο νόμου σχετικά με την ενσωμάτωση της οδηγίας (ΕΕ)2019/944 για τους κοινούς κανόνες εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Γκόκας ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας τη fasttrack διαδικασία που ακολούθησε για ακόμη μια αφορά η Κυβέρνηση, για την ψήφιση ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου, έχοντας καθυστερήσει ήδη 2 χρόνια από τότε που θα έπρεπε να ενσωματωθεί η εν λόγω οδηγία.
Η ενεργειακή αυτή οδηγία έχει στόχους να επικαιροποιήσει το εθνικό θεσμικό πλαίσιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, να ενισχύσει τη θέση και την προστασία των καταναλωτών, να διασφαλίσει οικονομικά προσιτές τιμές ενέργειας, με διαφάνεια στους καταναλωτές, να ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού και να ενισχύσει τις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Σχολιάζοντας την Τροπολογία για το καλάθι του νοικοκυριού, ανέφερε ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα να ακουστεί η γνώμη καταναλωτών και παραγωγών και αυτό που γίνεται είναι «μια τρύπα στο νερό», που μονιμοποιεί και νομιμοποιεί την ακρίβεια.
Ενώ για την υπόθεση Πάτση τόνισε ότι είναι στο DNA της Κυβερνητικής πλειοψηφίας η πολιτική σε βάρος των αδύναμων και ανήμπορων πολιτών.Με το σύστημα ρύθμισης των κόκκινων δανείων, που έχουν περάσει στα funds με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιοι συνεχιστές, να τα παραδίδουν στην ασυδοσία κερδοσκόπων, έχοντας αφήσει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία.