Χρήστος Γκόκας: Να λειτουργήσει τμήμα "Μαγειρικής Τέχνης" στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας τμήματος “Μαγειρικής Τέχνης” στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας, σύμφωνα με σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μετά από σχετική εκδήλωση με θέμα “Ο ρόλος της μαθητείας ως θεσμός- Πρακτική Άσκηση Μαθητείας” προέκυψε η ανάγκη για λειτουργία του τμήματος “Μαγειρικής Τέχνης” στην περιοχή της Άρτας.

Επιπρόσθετα σημειώνει ότι εφόσον ο κλάδος της εστίασης στην εν λόγω περιοχή είναι αρκετά ανεπτυγμένος, μπορούν να απορροφηθούν οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, μετά και από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που δεσμεύτηκαν για την πρακτική τους άσκηση. Ενώ κατά τη διάρκεια της φοίτησης, μετά από συνεννόηση που έγινε, η Μητρόπολη Άρτας θα διαθέσει το δικό της χώρο εστίασης, για τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Γκόκας με την Αναφορά του ζητά να εξετασθεί το ζήτημα αυτό, με σκοπό την θετική ανταπόκριση των Υπουργείων για να μην υποχρεώνονται, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι να μετακινούνται σε άλλες πόλεις και να επωμίζονται οι οικογένειές τους επιπλέον έξοδα.

Η αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα: “Έναρξη λειτουργίας στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας του τμήματος ‘ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ’”, αναφέρει τα εξής:
Κύριοι Υπουργοί,
Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 466/07-05-2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, αναφορικά με την ανάγκη λειτουργίας τμήματος με την ειδικότητα της “Μαγειρικής Τέχνης” στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας.
Ειδικότερα στην επιστολή αυτή τονίζεται, ότι στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Άρτας και οι ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας, με θέμα “Ο ρόλος της μαθητείας ως θεσμός- Πρακτική Άσκηση Μαθητείας” προέκυψε η αναγκαιότητα λειτουργίας τμήματος “Μαγειρικής Τέχνης” στην Άρτα.

Επιπρόσθετα στην περιοχή της Άρτας ο κλάδος της εστίασης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και με την αρωγή των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, για την πρακτική άσκηση, αλλά και με τη συναίνεση της Μητρόπολης Άρτας για τη διενέργεια των εργαστηριακών μαθημάτων στο δικό της χώρο σίτισης, το εν λόγω τμήμα μπορεί να λειτουργήσει στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Άρτας.
Με την παρούσα παρακαλώ όπως εξετάσετε το ζήτημα αυτό και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειές σας, με σκοπό τη θετική σας ανταπόκριση, ώστε να μην υποχρεώνονται, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι να μετακινούνται σε άλλες πόλεις και να επωμίζονται επιπλέον έξοδα».