Χρήστος Γκόκας προς Αθ. Πλεύρη

Εύλογο και δίκαιο το αίτημα του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη, για Σταθμό ΕΚΑΒ

Τη δική του συμβολή στο αίτημα του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη, Περικλή Μίγδου, κατέθεσε με αναφορά του, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας σχετικά με την “Δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας”.

Όπως τονίζει ο κ. Γκόκας, παρακαλώ, να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος, της δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας»
Στην αναφορά του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνονται τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω την με αριθμό Πρωτ. 3264/9-9-2021 Επιστολή του Δημάρχου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε Άρτας, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β), όπως μου κοινοποιήθηκε, σχετικά με το αίτημα για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Επιστολή του, ο Δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε Άρτας, τονίζει ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, βρίσκεται στο άκρο του Νομού Άρτας, σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, αποτελείται από 80 οικισμούς περίπου και έχει πληθυσμό, κατά την τελευταία απογραφή, 6.089 άτομα. Η δε γεωμορφία του Δήμου καθιστά αυτόν δύσκολα προσπελάσιμο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, με κακό οδικό δίκτυο (ορισμένοι μάλιστα δρόμοι είναι χωμάτινοι).
Επί πλέον, όπως υπογραμμίζει, ιδιαίτερα οι οικισμοί που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας, βρίσκονται απομονωμένοι και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Κέντρο Υγείας και ακόμη περισσότερο από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Σημειώνει επίσης, ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη κατατάσσεται στους πιο γερασμένους Δήμους της Ευρώπης και κατά συνέπεια ο πληθυσμός βρίσκεται σε διαρκή ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων της υγείας του, τονίζοντας έτσι την κρισιμότητα του αιτήματος για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ, ώστε να στηριχθούν αυτές οι μειονεκτικές περιοχές με την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας στους υπάρχοντες κατοίκους, αλλά και διευκολύνοντας όσους προβληματίζονται να επιστρέψουν στον τόπο τους.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ, όπως εξετάσετε και αξιολογήσετε άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα και προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος, της δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας».