Χρήστος Γκόκας: σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη

Συνεχείς επισκέψεις σε χωριά του Νομού Άρτας πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Χρήστος Γκόκας. Ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα των κατοίκων στις περιοχές που επισκέπτεται στο Νομό μας, τονίζει ότι η χώρα μας δεν πρέπει να ζήσει ξανά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό του πρόσφατου παρελθόντος, οι συνέπειες του οποίου υπονόμευσαν και υπονομεύουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής των πολιτών και την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη θέση της χώρας στον παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό χάρτη.

Ο Χρήστος Γκόκας αναφέρεται στις ομιλίες του στο σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, δίνοντας έμφαση στην ανεργία, και στην ανάγκη ταχείας μείωσης της, η οποία θα πρέπει να συμπορευτεί και με την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού μας και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας μας.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη απάντηση στην κρίση, τονίζει στις ομιλίες του, και είναι το μέσο για την επίτευξη των στόχων μας, δηλαδή την εκ νέου ανάταξη του εισοδηματικού επιπέδου και την ευημερία της μικρομεσαίας τάξης με οικονομικά βιώσιμο τρόπο, την αύξηση των ευκαιριών κοινωνικής προόδου και των προοπτικών για τους νέους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία και υποστήριξη των αδυνάμων. Αυτό προϋποθέτει να προσδιορίσουμε τις βασικές αρχές ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, με συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια τα δυναμικά και ανερχόμενα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας, που είναι πρόθυμα να καινοτομήσουν, να παράγουν και να δημιουργήσουν.

Στις ομιλίες του με τους κατοίκους, ο Χρήστος Γκόκας, αναφέρεται στις προτάσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, και στην ανάγκη η μεταμνημονιακή Ελλάδα να αποφύγει μια αναβίωση της αγοράς εργασίας δύο ταχυτήτων, με εντός και εκτός των τειχών των προνομίων. Να υπερνικήσει την αδήλωτη και τη χαμηλά αμειβόμενη εργασία.
Στο σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ, μεταξύ άλλων, προτείνεται:

– Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα επόμενα 5 χρόνια.
– Δημιουργία, εντός 6 μηνών, για κάθε νέο άνεργο, με ευθύνη των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης, μιας ευκαιρίας για επιδοτούμενη θέση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή εργασιακής εμπειρίας.
– Διαγραφή οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, για πρώην αυτοαπασχολούμενους, που είναι άνεργοι.
– Επιδότηση των εισφορών των εργοδοτών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για νέες προσλήψεις ανέργων (αντί να δίδεται επίδομα ανεργίας, το επίδομα να καλύπτει τις εισφορές).

– Πάγωμα προσαυξήσεων και προστίμων για ασφαλιστικές οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία.
– Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις να υπολογίζεται ως «έξοδο», το οποίο θα εκπίπτει της φορολογίας, με συντελεστή αυξημένο κατά 30%, για τα πρώτα 2 χρόνια.

– Στήριξη του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων (Εθνική, Κλαδική, Επιχειρησιακές).
– Ο κατώτερος μισθός θα διαμορφώνεται μέσα από τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασία.
Τέλος ο Χρήστος Γκόκας δεσμεύτηκε να δουλέψει για την εφαρμογή του σχεδίου ΕΛΛΑΔΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μικρών και μεγάλων του Νομού μας, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, σεβόμενος και ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους.