Χρήστος Ντακαλέτσης: η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ να ενημερώσει τους Ηπειρώτες πως διαχειρίζεται τα χρήματά τους

Ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης απέστειλε εχθές επιστολή προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου, με την οποία ζητά αντίγραφο απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, κατά της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή του ΑΣΔΣΑ αποφάσισε να ασκήσει έφεση και Αίτηση αναστολής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Ντακαλέτσης επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Φορέα για να πάρει την απάντηση ότι η επιστολή του πρωτοκολλήθηκε και να εισπράξει ειρωνείες στο ερώτημα για το αντικείμενο της απόφασης.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης εκφράζει την θλίψη του για την αντιμετώπιση αυτή κυρίως όμως εκφράζει την οργή του γιατί η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου για αυτονόητα ζητήματα και να εξηγήσει στους Ηπειρώτες πως διαχειρίζεται τα χρήματά τους.

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες ζήτησα στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ από τον Πρόεδρό του αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές των Δήμων της Ηπείρου. Η απάντησή του ήταν ότι την επόμενη ημέρα θα τα είχαμε όλα τα μέλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Ακόμη τα περιμένουμε. Τώρα ενημερωνόμαστε τυχαία για μία ανάθεση 4.000 ευρώ σε δικηγόρο για να ασκήσει έφεση και αίτηση αναστολής (και μάλιστα με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής), στο Ελεγκτικό Συνέδριο για υποστήριξη των συμφερόντων του Συνδέσμου. Το οξύμωρο είναι ότι ούτε από το περιεχόμενο της απόφασης ούτε και την εισήγηση της υπηρεσίας (!) προκύπτει η ζημιά που υφίστανται τα συμφέροντα του Συνδέσμου ώστε να προκύπτει και η ανάγκη για άσκηση των ενδίκων μέσων. Αυτό από μόνο του δεν έχει προηγούμενο. Και πολιτικά και ηθικά η Εκτελεστική Επιτροπή είναι εκτεθειμένη. Οφείλει έστω και τώρα να ενημερώσει τα μέλη και τους Ηπειρώτες εκτός αν θεωρούν ότι ο Φορέας είναι τσιφλίκι τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ντακαλέτσης.