Χριστίνα Μαρέτη: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν την Άρτα σαν κομματικό κάστρο τους

Την Άρτα επισκέφθηκαν τις ημέρες αυτές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης… Και αυτό που εισέπραξε ο αρτινός πολίτης είναι ότι και οι δυο, με σκοπό να κερδίσουν τις εντυπώσεις του «επόμενου πρωθυπουργού» αντιμετώπισαν την περιοχή μας, ως αντικείμενο εκλογικού … τρόπαιου.
Απέδειξαν με τον τρόπο αυτόν ότι δεν πρόκειται για πολιτικούς που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου αυτού, που συρρικνώνεται οικονομικά, κοινωνικά και πληθυσμιακά, αλλά μόνον η επανεκλογή τους και η απεικόνιση της νίκης του στον εκλογικό χάρτη. Άραγε πως κανείς μπορεί να τους πάρει σοβαρά, όταν αντιμετωπίζουν έναν τόπο, μόνο σαν κομματικό «κάστρο» που δεν επιθυμούν να το πάρει ο …πολιτικός τους αντίπαλος; Μπορεί κανείς να αντιληφθεί και την μετεκλογική τους στάση:

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για δυο κλειστά συστήματα εξουσίας, που αλλάζουν τα προεκλογικά αφηγήματα σαν τα πουκάμισα. «Τη μια, θέλουν αυτοδυναμία. Την άλλη, θέλουν κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Κυβέρνηση με τον Βαρουφάκη, που μετά τον καταγγέλλουν. Κατόπιν λένε: “έλα ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε, αλλά δεν μπορούμε σε τρεις μέρες να κάνουμε προγραμματική σύγκλιση”. Το μόνο που θέλουν, είναι να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ και όχι να συνεργαστούν μαζί του. Τις ψήφους μας θέλουν, για να συνεχίσουν τα αμετανόητα παιχνίδια τους. Γι’ αυτό στείλτε μήνυμα Αλλαγής. Η δημοκρατική παράταξη επανήλθε ως πρωταγωνιστής για να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις πρακτικές του μίσους, της διχόνοιας και της απαξίωσης», είπε. Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα μικρό κόμμα, αλλά ένα μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. «Γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φοβάται ο κ. Μητσοτάκης. Όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ σου λέει: “Δεν πέφτω”. Με όλα όσα έχει κάνει, θα ήταν ήδη παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης, αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση. Χτυπά το ΠΑΣΟΚ για να μην υπάρχει εναλλακτική για τους δημοκράτες και προοδευτικούς. Εμείς όμως αντιτείνουμε: Αγωνιστείτε για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Για να υπάρχει εναλλακτική για όλο τον ελληνικό λαό, για πρόοδο, Δημοκρατία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, ελπίδα και προοπτική για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά», τόνισε.

*Η Χριστίνα Μαρέτη είναι Φαρμακοποιός Υπ. Βουλευτής Άρτας ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής