Χρυσό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Εννέα καινούρια βραβεία
Οι βραβεύσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών είναι συνεχείς. Κάθε χρόνο προστίθενται στη συλλογή του νέα βραβεία, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, οι βραβεύσεις αυτές να φτάνουν τις 40! Αφορούν δε, το Μουσείο, τα προϊόντα του, αλλά και τις δράσεις του.
Το προηγούμενο δίμηνο κέρδισε εννέα βραβεία. Τα πρώτα τρία αφορούν τον μεγαλύτερο θεσμό τουριστικών βραβείων στην Ελλάδα, Tourism Awards. Φέτος, βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποσπώντας δύο χρυσά βραβεία: ένα για το σύνολο της δραστηριότητάς του στην κατηγορία Μουσεία και το άλλο για τη δράση του, Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα, στην κατηγορία Τουρισμός Υπαίθρου. Τα προϊόντα του Μουσείου απέσπασαν το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία των Τοπικών Προϊόντων.
Τα επόμενα έξι βραβεία αφορούν τον διαγωνισμό MEDITERRANEAN TASTE AWARDS LONDON 2022 (MTA), στον οποίο απέσπασε: ένα PLATINUM ( Σοκολάτα Γάλακτος με Γανόδερμα και Κάνναβη), τρία GOLD (Βαλσαμικό ξίδι Λευκής Τρούφας, Φέτες Μαύρης Τρούφας σε ελαιόλαδο, Άνθος αλατιού με Μαύρη Τρούφα) και δύο SILVER (Ελαιόλαδο με άρωμα Μαύρης Τρούφας, Βωλίτης (Porcini) σε λάδι). Να σημειώσουμε εδώ ότι τα προϊόντα του Μουσείου έχουν λάβει μέχρι σήμερα 25 βραβεία!
Αναφερόμενος στις βραβεύσεις αυτές, ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας, δήλωσε ότι: «Τα βραβεία αυτά αποτελούν δικαίωση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων και συνεργατών του Μουσείου, ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.»

Δήμος Ιωαννιτών: Συζήτηση για νέο Αστυνομικό Μέγαρο 
Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνο Δούβαλη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα συνεργασίας στην προσπάθεια που γίνεται για ανεύρεση κατάλληλης έκτασης προκειμένου να κατασκευαστεί νέο και σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή αναγνωρίζοντας την ανάγκη μεταφοράς των υπηρεσιών της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου άνοιξε κατά την τελευταία επίσκεψη στα Γιάννενα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Η ΕΚΟΦΝΣ βραβεύει τον Ν.Ο.Ι. και τα κορυφαία «κουπιά» του!
Την τιμητική του θα έχει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της οποίας θα βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές της για το έτος 2021, καθώς και τον Πολυνίκη και Πρωταθλητή Όμιλο της προηγούμενης χρονιάς. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαΐου και ώρα 19.00 στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι. Στον Ν.Ο.Ι. θα απονεμηθούν τα δύο κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για τις περσινές επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που τον έφεραν, για μία ακόμη χρονιά, στην κορυφή!
Παράλληλα, στους κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες της περσινής χρονιάς περιλαμβάνονται εννέα αθλητές του Ομίλου οι οποίοι επίσης θα βραβευθούν από την ΕΚΟΦΝΣ την ερχόμενη Δευτέρα για τις διεθνείς επιτυχίες τους. Πρόκειται για τους: Θανάση Παλαιοπάνο (1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών), Μαρία Κυρίδου (5η Ολυμπιακή θέση στο Τόκιο – Δίκωπος άνευ Γυναικών), Κατερίνα Γκόγκου (5η θέση στο Παγκόσμιο Εφήβων / Νεανίδων – Διπλό Σκιφ Νεανίδων), Σπύρο Γεωργίου και Ανδρέα Καρέτσο (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων –Τετράκωπος άνευ Εφήβων), Παύλο Φαϊτά (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Δίκωπος άνευ Νέων Ανδρών), Ιάσωνα Εξάρχου (2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων – Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών), Χριστίνα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα (1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα -Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων).

Με σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας
Επαναδημοπράτηση του «Πράσινου Σημείου Δήμου Πάργας»
Τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Πάργας» διατυπώνει με έγγραφό της προς το Δήμο Πάργας η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Το έργο – προϋπολογισμού 482.000 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Πράσινο Σημείο Δήμου Πάργας».
Προέγκριση δημοπράτησης οχημάτων
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων, διατυπώνει τη θετική γνώμη της για την δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια δημοτικών ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων – Τμήμα 2: Απορριμματοφόρο χωρητικότητας 8 m3.»
Το έργο, που εντάσσεται στην πράξη «Προμήθεια δημοτικών ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων» Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 142.600 ευρώ.

Ταξιδεύοντας στην ΗΠΕΙΡΟ
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου & το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ» με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρο Φορτσάκη.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γ.Α.Κ. – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι), την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00
Θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, ευχαριστεί θερμά την Κοντογιάννη Αμαλία για τη δωρεά χρηματικού ποσού στο ΚΔΗΦ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» του Συλλόγου μας, εις μνήμην του πατέρα της Κοντογιάννη Λάμπρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ