
Χωρίς Εφημερίες Στα τέλη Ιουλίου
Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο νοσοκομείο Άρτας
Ούτε παθολόγος και γιατρός στο ακτινοδιαγνωστικό
Ούτε χειρούργος από 24 έως 31 Ιουλίου
Οι μετακινήσεις και τα μπλοκάκια δε λύνουν κανένα πρόβλημα
Μια ακόμη διαμαρτυρία καταθέτει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο νοσοκομείο Άρτας, καθώς αναφέρει πως «στο νοσοκομείο Άρτας στις 29 Ιουλίου δεν θα εφημερεύει χειρούργος, παθολόγος, ούτε γιατρός στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα; Επίσης από 24 έως 31 Ιουλίου δεν θα εφημερεύει κανένας χειρούργος»!
Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ενώσεις ιατρών νοσοκομείων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου στη συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ «χαρακτήρισε ιδεοληψίες τα αιτήματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων των ιατρών για μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και αντέτεινε πως το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση(!) όσον αφορά στη στελέχωσή του».
«Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ξεπέρασε κάθε όριο όταν ισχυρίστηκε ότι για την τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων της περιοχής μας και την ανάγκη για υπερεφημέρευση και μετακινήσεις ΦΤΑΙΝΕ οι αναρρωτικές άδειες που παίρνουν οι γιατροί!! Δηλαδή για τον κύριο Θεοδωρόπουλο πρέπει να δουλεύουμε ακόμα και άρρωστοι! Ντροπή!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Και όμως όσοι διαμαρτυρόμαστε δεν έχουμε ιδεοληψίες ούτε είμαστε υπερβολικοί. Είναι ιδεοληψία όταν στο νοσοκομείο Άρτας στις 29 Ιουλίου δεν θα εφημερεύει χειρούργος, παθολόγος, ούτε γιατρός στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα; Επίσης από 24 έως 31 Ιουλίου δεν θα εφημερεύει κανένας χειρούργος μήπως ετοιμάζονται να δώσουν εντέλλεσθαι στους ήδη επιβαρημένους χειρούργους;
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ χαρακτήρισε ιδεοληψίες τα αιτήματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων των ιατρών για μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και αντέτεινε πως το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση(!) όσον αφορά στη στελέχωσή του. Βέβαια προσμετρώντας στο προσωπικό τους ιδιώτες ιατρούς που εφημερεύουν με δελτία παροχής υπηρεσιών, τους αγροτικούς ιατρούς (ιατροί υπαίθρου!), τους ειδικευόμενους νοσηλευτές, τους μετακινούμενους σε άλλα νοσοκομεία ιατρούς για εφημεριακές ανάγκες όπως επίσης και μετρώντας διπλά τους επικουρικούς που επαναπροσλήφθηκαν ως μόνιμοι στις λιγοστές προκηρύξεις! Δηλ το αφήγημα λευκή ρόμπα και ένα όνομα στην εφημερία αντί για κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.
Στο αίτημα να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις με βάση τα απαρχαιωμένα οργανογράμματα του 2012.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ξεπέρασε κάθε όριο όταν ισχυρίστηκε ότι για την τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων της περιοχής μας και την ανάγκη για υπερεφημέρευση και μετακινήσεις ΦΤΑΙΝΕ οι αναρρωτικές άδειες που παίρνουν οι γιατροί!! Δηλαδή για τον κύριο Θεοδωρόπουλο πρέπει να δουλεύουμε ακόμα και άρρωστοι! Ντροπή!
Δε δεσμεύτηκε για κανένα άμεσο μέτρο ούτε για τις κλινικές που η κατάσταση έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό Παθολογική ΓΝ Άρτας κλπ.
Ως εδώ! Βαρεθήκαμε το θράσος και την κοροϊδία του υπουργείου και της κυβέρνησης, την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι και τα νοσοκομείο καταρρέει με τις αποφάσεις τους για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ!
Είναι υπερβολή όταν λέμε ότι δεν είναι λύση οι μετακινήσεις, ότι δε λύνουν κανένα πρόβλημα τα μπλοκάκια, ότι δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες η Ακτινολόγος από το ΠΓΝΙ που μετακινείται για πάνω από 18 μήνες στην Άρτα;
Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους».