Όλγα Γεροβασίλη: Αντί να προστατεύσουν την α’ κατοικία, εξέθρεψαν Πάτσηδες!

«Με καταδρομική έφοδο αντιμετωπίζει το κράτος Μητσοτάκη τους αδύναμους πολίτες… Κυβέρνηση ανάλγητη, πολίτες απροστάτευτοι» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας, στο Open TV και στους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη, τονίζοντας τα εξής: «Εισέβαλαν σήμερα στο σπίτι της δημοσιογράφου, σπάζοντας την πόρτα σα να κυνηγούσαν τον Ρωχάμη! Ασκήθηκε άμετρη βία για να πάρουν το σπίτι (την πρώτη κατοικία) μίας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου, με παιδί, λόγω μικρού χρέους σε πιστωτική κάρτα. Αυτές οι εικόνες προκαλούν πάντα αποτροπιασμό αλλά οι σημερινές σοκάρουν ιδιαίτερα.

Το κακό είναι ότι στο εξής μπαίνουμε σε νέα φάση: δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της α κατοικίας για τους χαμηλόμισθους ή χαμηλοσυνταξιούχους, ή αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, ως θα όφειλε. Θυμάμαι φυσικά και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης που θα έχτιζε τάχα το δίχτυ προστασίας κ.ό.κ. Το αντίθετο έκαναν, εξέθρεψαν Πάτσηδες!»
Σχετικά με την υπόθεση της Κιβωτού η Ό. Γεροβασίλη, πέραν του προφανούς ότι δηλαδή η Πολιτεία αυτή τη στιγμή οφείλει να παρέμβει ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους με ασφάλεια και σωστή φροντίδα, σημείωσε ακόμη ότι: Οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που θα έπρεπε να συμβαίνουν, ως διαχρονική δράση της πολιτείας… Το ένα αφορά την πρόληψη, την εφαρμογή δηλαδή πολιτικών που μειώνουν τις ανισότητες και καταπολεμούν την παιδική φτώχεια. Διότι οι οικονομικές ανισότητες και η ανέχεια είναι αιτίες πολλών κακών. Και το δεύτερο αφορά την ύπαρξη δομών οι οποίες με σύγχρονο τρόπο θα περιβάλλουν και θα στηρίζουν τα παιδιά. Με αυτό το σκεπτικό εκπονήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εθνικό σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης της παιδικής φτώχειας και της παιδικής προστασίας, με νομοθέτημα το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έκτοτε εγκαινίασε δυο- τρεις φορές, τα δε εγκαίνια ακολούθησαν ευχές… Προγράμματα ΕΣΠΑ που είχαν ξεκινήσει για την αποϊδρυματοποίηση και για σύγχρονες, ανθρώπινες μεθόδους φροντίδας των παιδιών έχουν βεβαίως σταματήσει επί κυβέρνησης ΝΔ».