Όλγα Γεροβασίλη: Αντί να προστατεύσουν την α’ κατοικία, εξέθρεψαν Πάτσηδες!

Για τις εικόνες αποτροπιασμού που παρακολούθησαν όλοι οι Έλληνες με την αστυνομία να εισβάλει σε σπίτι γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου, με παιδί, λόγω μικρού χρέους σε πιστωτική κάρτα για να της πάρουν το σπίτι (την πρώτη κατοικία), μίλησε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Άρτας, στο Open TV και στους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη. Εισέβαλαν σήμερα στο σπίτι της δημοσιογράφου, σπάζοντας την πόρτα σα να κυνηγούσαν τον Ρωχάμη! Ασκήθηκε άμετρη βία για να πάρουν το σπίτι (την πρώτη κατοικία) μίας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου, με παιδί, λόγω μικρού χρέους σε πιστωτική κάρτα.

Αυτές οι εικόνες προκαλούν πάντα αποτροπιασμό αλλά οι σημερινές σοκάρουν ιδιαίτερα. Το κακό είναι ότι στο εξής μπαίνουμε σε νέα φάση: δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της α κατοικίας για τους χαμηλόμισθους ή χαμηλοσυνταξιούχους, ή αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, ως θα όφειλε. Θυμάμαι φυσικά και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης που θα έχτιζε τάχα το δίχτυ προστασίας κ.ό.κ. Το αντίθετο έκαναν, εξέθρεψαν Πάτσηδες!» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Για το χρονικό του διπλού σκανδάλου των υποκλοπών και της συγκάλυψης, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα:
-Ο κ. Μητσοτάκης πήρε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ.
-Άλλαξε το νόμο για το διοικητή ώστε να χωρέσει ο έμπιστός του κ. Κοντολέων.
-Ο κ. Δημητριάδης έκανε όλη τη δουλειά αλλά κατόπιν ο κ. Μητσοτάκης του πάσαρε την πολιτική ευθύνη, μαζί με τον άλλο εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα.
-Σήμερα η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΑΔΑΕ να ελέγξει τα αρχεία.
-Δεν επέτρεψαν στους μάρτυρες να ρθουν καταθέσουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Βουλής, επικαλούμενοι το περιβόητο απόρρητο.
-Και σε όσους επέτρεψαν να έρθουν φρόντισαν να τους δεσμεύσουν με το απόρρητο
-Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν ελέγχθηκε ο δρόμος του χρήματος για εταιρείες για τις οποίες βοά όλος ο Τύπος….
Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Όμως οι ευθύνες δείχνουν τον Πρωθυπουργό για το διπλό σκάνδαλο, των υποκλοπών και της συγκάλυψής του».