Όλγα Γεροβασίλη: Από τον ρόλο του ανήξερου στον ρόλο του θύματος ο κ. Μητσοτάκης

«Η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη με την κατάθεση μήνυσης στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου ήταν καθήκον μου. Η συστηματική έλλειψη διάθεσης της Κυβέρνησης να δώσει λύση σε όλο αυτό το σκάνδαλο που τραυματίζει σήμερα τη χώρα, τους θεσμούς και το πολίτευμα, η έλλειψη αντιδράσεων από τους αναγραφόμενους στη δημοσιευμένη λίστα παρακολουθούμενων, η πληθώρα δημοσιευμάτων που ξετυλίγουν καθημερινώς ένα δίκτυο παρακρατικό που φαίνεται να στήνεται με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου όλα αυτά συνθέτουν μία πολιτική δυστοπία για την οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην οποία έχουμε καθήκον ως πολιτικό προσωπικό της χώρας να ορθώσουμε ανάστημα με κάθε θεσμικό μέσο», τόνισε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον Γ. Κουβαρά

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι το παρακρατικό δίκτυο στήθηκε εις γνώσιν του κ. Μητσοτάκη, όπως το ίδιο πεπεισμένος είναι και ο ελληνικός λαός ως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των παράνομων παρακολουθήσεων πέρασε από την αρχική φάση του «ανήξερου» για να καταλήξει μετά από τόσους μήνες μετά να δηλώνει «θύμα», ενώ στ αλήθεια η μόνη βραχυπρόθεσμα «κερδισμένη» από τη σωρεία παρακολουθήσεων δεν ήταν άλλη παρά η ίδια η κυβέρνηση. Το ίδιο αυτό διάστημα κάθε ενέργειά της είχε στόχο την αποσιώπηση και τη συγκάλυψη» είπε η κ. Γεροβασίλη.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου περί του πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το Predator, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα: «Το σύστημα παρακολούθησης Predator είναι παράνομο, και το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει έλλειμμα νομικού πλαισίου. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι λειτούργησε πριν το 2019. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έρχονται στη δημοσιότητα από έγκυρους ερευνητές δημοσιογράφους η λειτουργία του παράνομου λογισμικού ξεκινά από το 2019 και συνεχίζεται ως σήμερα. Οι δε αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σπίρτζη τοποθετούνται στο 2021».