Όλγα Γεροβασίλη: «Γνώμονας είναι η κοινωνία και όχι ο εαυτός μας »

«Κλείνοντας τον μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας, υπάρχει πλέον ανάγκη της παραγωγής πολιτικής, της απεύθυνσης στην κοινωνία, με σαφείς απαντήσεις πάνω στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ώστε να τον πείσουμε ότι η εναλλακτική υπάρχει και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είπε η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ κατά την έναρξη της συνέντευξής της στο Attica TV, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία έχει συσσωρεύσει θυμό, αγωνία και ανασφάλεια. Δεν έχουμε πλέον καμία πολυτέλεια να ασχολούμεθα με τον εαυτό μας», υπογράμμισε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ Attica TV, στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» και στους Γ.Χουδαλάκη & Β. Κεχαγιά.

Ως «πλήγμα» χαρακτήρισε τη διάσπαση που έλαβε χώρα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζοντας παράλληλα την πολιτική διαφωνία της με την κίνηση αυτή των συντρόφων της. Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός των συναισθηματικών δεσμών που χτίστηκαν στην κοινή πορεία χρόνων, στους αγώνες που δόθηκαν από κοινού, στις ήττες και στις νίκες, λέγοντας ότι η «πολιτική δεν είναι στεγνή, ούτε θα έπρεπε να είναι. Γεννά συναισθήματα και δεσμούς» ωστόσο, συμπλήρωσε «αυτό το γεγονός δεν μπορεί να δράσει ανασταλτικά αναφορικά με την εντολή που λάβαμε από τον λαό ως κόμμα. Ούτε η ζωή τελειώνει, ούτε η πολιτική».

Αναφορικά με την αναγκαία επανεκκίνηση στον κόμμα η βουλευτής Άρτας εστίασε στις εσωτερικές αδυναμίες οι οποίες δεν επέτρεψαν την ανασυγκρότηση στην περίοδο 2019-23 (πέραν βεβαίως της ιδιαιτερότητας και των δυσκολιών που είχε η σύνθετη περίοδος της πανδημίας) και κατόπιν την διεκδίκηση της κυβέρνησης, με αξιώσεις, στις τελευταίες εκλογές. «Αυτές οι αδυναμίες μας δεν επέτρεψαν τελικώς να εκπέμψουμε μήνυμα της αξιοπιστίας στους πολίτες» σημείωσε, αναφερόμενη παράλληλα και στην θετική προσπάθεια που έγινε ως προς τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος (άνοιγμα, ψηφιοποίηση, εκλογές προέδρου από τη βάση κ.λπ.) «χωρίς όμως να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που έπρεπε» ενώ ταυτόχρονα σε όλο αυτό το διάστημα «υπήρξε πολυφωνία και συχνά κακοφωνία που μετέδιδε στον κόσμο αίσθημα ανασφάλειας». Επ΄αυτού του θέματος και αναφερόμενη και στην πρόσφατη διάσπαση η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε εκ νέου την πάγια θέση της ότι είναι αναγκαίο, μέσα στη λειτουργία του κόμματος, να προτεραιοποιούνται τα θέματα που γεννώνται ώστε «το έλασσον να δίνει χώρο στο μείζον. Στόχος είναι μέσα από την πολυφωνία και τις δημοκρατικές διαδικασίες να συντίθεται μία απόφαση την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε».

Ερωτώμενη στη συνέχεια -με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Σαμαρά και την κάθετη διαφωνία του επί της βασικής ατζέντας της κυβέρνησης- πώς εξηγεί το γεγονός ότι στη Δεξιά σε περίοδο εκλογών δεν υπάρχει ουδεμία παρέκκλιση από την κυρίαρχη γραμμή, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι «ο δεξιός χώρος και ο αριστερός προοδευτικός έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και ως προς τη λειτουργία τους. Ο χώρος της δεξιάς διακρίνεται από αρχηγοκεντρικά μοντέλα και κυρίως ενώνεται συμπαγώς μπροστά στη νομή της εξουσίας αλλά και το μοίρασμα των διαφόρων εξουσιών με μία καθεστωτική λογική των ημετέρων» και παρατήρησε ότι «Καθημερινώς παράγονται τόσα σκάνδαλα που πλέον δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε, και μάλιστα πολύ σοβαρά που αφορούν π.χ. τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τις απευθείας αναθέσεις, την αδιαφάνεια κ.λπ. που παρουσιάζονται ως κανονικότητα».