Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν φοβάμαι τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

«Δεν φοβάμαι τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», η Ό. Γεροβασίλη , μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο και αιτιολόγησε την άποψή της λέγοντας ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρά πολιτικά διακυβεύματα, τα οποία είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε όλοι».
Καλούμενη να σχολιάσει τα λεγόμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τους «6+6» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι εάν όπως φαίνεται να γίνεται γνωστό τα πράγματα τείνουν προς αποχώρηση και υπάρχουν αναβολές είναι λογικό να πει κανείς ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. «Δέχομαι λοιπόν τα λόγια του Προέδρου ως αναγνώριση μίας πραγματικότητας».

Όπως τόνισε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον ΣΚΑΪ και στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο στη συζήτηση η οποία ξεκίνησε με εκ νέου παραπομπή σε παλαιότερη αναφορά της στο γεγονός των διασπάσεων στην πολιτική ιστορία ως υπαρκτής πιθανότητας ή/ και γεγονότος όχι κατ ανάγκη αρνητικών, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ διευκρίνισε εκ νέου ότι είχε κάνει λόγο για την διάσπαση του 2015 σε τελείως διαφορετικές συνθήκες με τεράστιες πολιτικές διαφορές και διακύβευμα.
«Στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή η διάσπαση δεν υπήρξε επιζήμια ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βεβαίως για τη χώρα, το αντίθετο μάλλον συνέβη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τη διακυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση», σημείωσε. Μιλώντας για το σήμερα είπε ότι «τα πράγματα δεν είναι ούτε ευχάριστα ούτε εύκολα» συμπληρώνοντας ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές η ίδια εκτιμά πως «το πολιτικό διακύβευμα είναι μικρότερο των προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα μίγμα όπου είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι είναι τι. Λαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά με δεδομένο ότι υπάρχουν αντεγκλήσεις όχι σε επίπεδο κορυφής των διαφόρων ομάδων, αλλά υπάρχει μία διάχυση προς τα κάτω που εκτονώνεται κυρίως στο διαδίκτυο και θεωρώ ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα πολύ κατώτερο των περιστάσεων».
Στη συνέχεια η βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε εκ νέου στην τρέχουσα πραγματικότητα αλλά και στην λειτουργία ενός δημοκρατικού κόμματος επαναλαμβάνοντας ότι «κ. Κασσελάκης απέχει μόλις δύο μήνες από την εκλογή του. Από την πρώτη μέρα δέχεται βολές. Θα χρειαζόταν να δοθεί ο χρόνος σε κάποιον που έχει εκλεγεί από μία διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 150.000 μέλη. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που χρήζει σεβασμού από όλους μας. Εφόσον βρισκόμαστε σε ένα συντεταγμένο κόμμα οφείλουμε να υποστηρίζουμε την πλειοψηφική απόφαση».

Στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την αντίθεσή της για την παρέμβαση Πολάκη υπογραμμίζοντας ότι δεν επρόκειτο μεν για παραβίαση ιατρικών δεδομένων όμως «δεν υιοθετώ και δεν στηρίζω αυτού του είδους τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Είναι επιζήμιες και δεν μας αρμόζουν. Ειδικά όταν τάσσεται κανείς στη θέση στης σταθερής πλευράς η οποία είναι εδώ και στηρίζει αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία δηλαδή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Καλό λοιπόν θα ήταν να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση και δη χωρίς αυτό το μεγάλο τραύμα και την αποχώρηση της ομάδας της κ. Αχτσιόγλου»
Σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία Τσίπρα, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι ο ίδιος γνωρίζει το χώρο, το πότε και το πώς κινείται και συμπλήρωσε ότι «η παρέμβασή του θεωρώ ότι ήταν στη θετική κατεύθυνση».

Αναφορικά δε με τα όσα κυκλοφόρησαν για τον Ν Ηλιόπουλο η Όλγα Γεροβασίλη παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωσή του όπου ξεκαθάρισε ότι κανείς σύντροφός του, νυν ή πρώην, δεν συγκαταλέγεται σε κανένα ‘βούρκο’ και ότι αυτός ο χαρακτηρισμός αφορούσε το γενικότερο τοξικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί.
Τέλος για «λαϊκισμό», χρήση «αγοραίων» όρων αλλά και «ασέβεια» του Πρωθυπουργού ως προς τους όρους εσωκομματικής δημοκρατίας έκανε λόγο στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ με αφορμή την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη και σημείωσε ότι θα ήταν καλό ο Πρωθυπουργός, να μη χρησιμοποιεί «αγοραίους όρους» αλλά κυρίως να σέβεται από θέση αρχής τις δημοκρατικές διαδικασίες των κομμάτων επισημαίνοντας ότι η θέση της νέας γραμματέως της ΝΔ καλύφθηκε με διορισμό, όχι με εκλογές.