Όλγα Γεροβασίλη: Η «κανονικότητα» Μητσοτάκη «επιβάλλει» ένα σκάνδαλο τη μέρα

«Το σύστημα υγείας προφανώς και δεν στηρίχθηκε παρόλο που η πανδημία ήταν εδώ και παρόλο που τα επιστημονικά δεδομένα έλεγαν ότι οι ανάγκες θα είναι παρούσες για χρόνια. Δήθεν έγιναν ΜΕΘ στην πανδημία. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε μονάδες κινήθηκαν στα πρωτοφανή ποσοστά του 70-100%. Πουθενά στην Ευρώπη δεν συνέβη αυτό! Εδώ οι μονάδες δεν ήταν ΜΕΘ. Άλλο διασωληνώσεις και άλλο φροντίδα και υποδομή μονάδας εντατικής» τονίσθηκε σε παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Attica TV και στους Β. Σκουρή και Ν. Παναγιωτόπουλο με αφορμή ρεπορτάζ για την κατάσταση στο ΕΣΥ τις ελλείψεις φαρμάκων και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η Ό. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ υπηρετούν 10,000 λιγότεροι άνθρωποι από ό,τι προ πανδημίας. «Η κυβέρνηση υπήρξε συνεπής στην προεκλογική της διακήρυξη περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ με εκχώρηση ρόλων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό της το σχέδιο δεν το ανέκοψε παρά την επέλαση της πανδημίας και τις σημερινές εξελίξεις. Πρόκειται για πολιτική επιλογή σύμφωνη με την ιδεολογία της κυβέρνησης. (…) Τα νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν σε προσωπικό, δεν στηρίχθηκαν σε υποδομές, οι εργαζόμενοι εξοντώθηκαν, ο εξοπλισμός είναι παρωχημένος, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται!»

Η «κανονικότητα» Μητσοτάκη
Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τους Π. Πολάκη και Μ. Κάτση για εικονικά τιμολόγια εταιρείας δημοσκοπήσεων τα οποία συνδέονται αφενός με μετρήσεις σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και με το Predator η Όλγα Γεροβασίλη σε απάντηση και του συνομιλητή της βουλευτού της ΝΔ ο οποίος μίλησε για «διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό μία σκανδαλολογία» σημείωσε τα ακόλουθα:
«Έχουμε μία εταιρεία που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες που βρέθηκε στον έλεγχο ροών χρήματος από την ερευνητική δημοσιογραφία για το πώς χρηματοδοτήθηκε και αγοράστηκε το Predator κι αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία (που δεν παρουσιάζει ούτε τζίρο ούτε ισολογισμούς επί χρόνια) πέρασε 5 εκατομμύρια στην Κρίκελ και παράλληλα και τα 240.000 ευρώ στη Marc. Εδώ ή πρόκειται είτε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είτε για εικονικά τιμολόγια. Αυτό το θέμα είναι στον αέρα εδώ και 1,5 μήνα περίπου χωρίς να έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και αρμόδιος έλεγχος. Ποιος το αγόρασε το Predator; Αυτό είναι σαφές. Το πώς το αγόρασε πρέπει να διερευνηθεί. (…) Η «κανονικότητα Μητσοτάκη» δεν αποτελεί κανονικότητα και ούτε θα το πιστέψουμε ούτε θα το συνηθίσουμε όλοι. Η χώρα έχει αρχές, νόμους, θεσμούς και δεν θα τα καταλύσετε όλα επειδή είστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο».

Η συζήτηση στο πάνελ ολοκληρώθηκε με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η κ. Γεροβασίλη έθεσε το εύλογο ερώτημα κατά πόσον -εφόσον μετά από τόσους μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι καθαρίστηκαν στην ΕΥΠ κάποια παράκεντρα – και αφού είναι σαφές ότι γνώριζαν τα παράκεντρα, θα παραπεμφθεί κάποιος στη δικαιοσύνη. Και συνέχισε το συλλογισμό της λέγοντας πως «εφόσον ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ επέλεξε να είναι ο κ. Μητσοτάκης, φέρει και την πολιτική ευθύνη των παράκεντρων, δηλαδή του παρακράτους. Πώς είναι δυνατόν ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής;».