Όλγα Γεροβασίλη: Η σύγκλιση της κεντροαριστεράς είναι θέμα κοινωνικής ωρίμανσης και πολιτικής ωριμότητας
«Η Βουλή θα έπρεπε -και έχει συμβεί- να είναι τόπος συγκλίσεων. Είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να υπάρξουν περισσότερες, σαφέστερες και πιο συγκροτημένες συνεργασίες», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον Τ/Σ Open και στους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά.
Κατά την παρέμβασή της στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ Όλγα Γεροβασίλη στη συζήτηση για την κεντροαριστερά, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:
«Η Βουλή θα έπρεπε -και έχει συμβεί- να είναι τόπος συγκλίσεων. Είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να υπάρξουν περισσότερες, σαφέστερες και πιο συγκροτημένες συνεργασίες. Για παράδειγμα, στο μείζον θέμα της ακρίβειας και της διαχείρισης της οικονομίας της χώρας, οι προτάσεις μας αλλά και ο κοινοβουλευτικός λόγος ταυτιζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό με την προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
«Οφείλουμε να δεχτούμε ότι θεωρητικά θα έπρεπε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συγκλίνουν, πέραν όμως της γενικής απεύθυνσης οφείλουμε να κοιτάμε και το εφικτό. Μένει φυσικά να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες. Άρα το ‘ναι’ ή το ‘όχι’ δεν αποτελεί θέμα απαράβατης αρχής».
Ερωτώμενη στη συνέχεια για την πιθανότητα συνεργασίας με τη Νέα Αριστερά η βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε στο πολιτικό αλλά και ψυχολογικό φορτίο της πρόσφατης διάσπασης και καταλήγοντας επισήμανε ότι «η ιστορία δείχνει ότι οφείλει κανείς να κοιτάζει πάντα στο μέλλον καθώς οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος που κλόνισαν κόμματα, στην πορεία γέννησαν και συγκλίσεις. Θυμίζω χαρακτηριστικά την προοδευτική συμμαχία που διαμορφώθηκε εντός της βουλής προκειμένου να υπερασπιστούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Κλείνοντας είπε: «Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι ότι εκεί έξω έχει διαμορφωθεί ένα κοινωνικό αίτημα που πιέζει το οποίο όμως δεν λύνεται ούτε από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε προφανώς με μία συνάντηση αρχηγών κομμάτων, ούτε βεβαίως είναι ορατή η ρευστοποίηση κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να έχουμε το βλέμμα και τη σκέψη μας στις ανάγκες και το μέλλον των πολιτών. Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ ότι καλώς γίνεται αυτή η συζήτηση και καλώς κατατίθενται διάφοροι προβληματισμοί στον δημόσιο διάλογο».