Όλγα Γεροβασίλη: Ισχυρό το μήνυμα της κάλπης προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και προς την κυβέρνηση

«Την Κυριακή κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα, εκείνο μιας εντυπωσιακά μαζικής συμμετοχής των πολιτών. Το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα της κοινωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις: προς το κόμμα μας, προς την κυβέρνηση της ΝΔ, προς το ΠΑΣΟΚ, προς το πολιτικό σύστημα συνολικότερα. Αυτό το μήνυμα, εφόσον διανύσουμε και αυτή την εβδομάδα, πρέπει να το αναλύσουμε προσεκτικά και εις βάθος. Ως οφείλουμε» τόνισε σε συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο
« Ο κόσμος τόνισε με την ψήφο του την ανάγκη του για την ανανέωσή μας και τη γείωση με την σημερινή πραγματικότητα, για την πραγματοποίηση αλλαγών εις βάθος. Παράλληλα, ο κόσμος έδωσε το παρόν διαμηνύοντας τα αντικυβερνητικά του αισθήματα ακόμη και σε περιοχές όπου έχει κυριολεκτικά γκρεμιστεί η ζωή. Η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων στη Θεσσαλία, είναι κάτι που δεν περιμέναμε για αντικειμενικούς λόγους, καθώς οι άνθρωποι εκεί ζουν και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους μέσα σε δραματικές και διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες».

«Εξ αρχής, λόγω των θεσμικών μου ρόλων που υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχω επιλέξει να μην δημοσιοποιήσω την επιλογή μου για τις εκλογές του νέου/της νέας Προέδρου. Εξακολουθώ να το πιστεύω ότι αυτή είναι η ορθή στάση την οποία και θα τηρήσω έως το τέλος των διαδικασιών. Διαφυλάττουμε όλοι/ες την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κόρην οφθαλμού-Το ζήτησε η κοινωνία την Κυριακή και θα το υπηρετήσουμε…. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα ενός ανδρός ή μίας γυναικός-Είναι ένα κόμμα της Αριστεράς με δομές, όργανα δημοκρατικές διαδικασίες, χώρο έκφρασης των μελών και των στελεχών του και σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας….Ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί παρά να λειτουργεί με αυτό το μηχανισμό εκτός και αν είσαι Νέα Δημοκρατία έχεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου τα πάντα γίνονται κατόπιν εντολής και απόφασής του. Στην Αριστερά δεν συνέβη ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές και λαμβάνονται πλειοψηφικά…. Έχω εκφραστεί υπέρ του διαλόγου και του ντιμπέιτ και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών διαδικασιών. Σήμερα, ας το κρίνουν οι δύο υποψήφιοι. Το βέβαιο είναι ότι όσο πιο μεγάλη πολιτική ανάλυση και ανάπτυξη των θέσεων των υποψηφίων γίνει, τόσο καλύτερα.
Η Δευτέρα θα μας βρει όλους/ες ενωμένες/ους. –Ήμουν και θα παραμείνω εκεί για να υπηρετήσω και να συμβάλω στον κοινό μας στόχο».