Όλγα Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

«Η Προοδευτική Συμμαχία είναι απαίτηση των καιρών κόντρα σε όσους θέλουν να σύρουν την Ευρώπη στο νεοφιλελευθερισμό, σε όσους δίνουν χώρο στην Ακροδεξιά, σε όσους δεν θέλουν ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλληλεγγύης και συνεργασίας προς όφελος των λαών» σημειώνει σε συνέντευξη της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τους δημοσιογράφους Νίκο Παπαδημητρίου και Κώστα Τομαρά

«Ο δημοκρατικός κόσμος θα δώσει απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες, όπως και στον κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποδύεται τον ευρωπαϊστή, αλλά φλερτάρει ακροδεξιά, καταγγέλλει τον Όρμπαν αλλά υιοθετεί τις πρακτικές του στην κρυφή του ατζέντα. Αφήστε που κατεβάζει το κόμμα του στις ευρωεκλογές με ατζέντα εθνικών εκλογών, προσπαθώντας να δώσει και δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Κάποιος ας τον ενημερώσει ότι τον Μάη ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αλλά και όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, τότε ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει» επισημαίνει η κ. Γεροβασίλη.
Στη συνέντευξή της η κ. Γεροβασίλη μεταξύ άλλων είπε:

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
« Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος της ιστορικής περίστασης και αυτό θα το πιστωθεί. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν είπαν την αλήθεια στο λαό, κόντρα σε όσους πολιτεύονται με οδηγό τις σειρήνες του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Έχει τεράστια ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να ξυπνήσει ακροδεξιά ένστικτα, να σπείρει το φανατισμό προσδοκώντας να δρέψει καρπούς μέσω ψηφοθηρίας, μόνο και μόνο γιατί θέλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Με τη στάση του έχει προσυπογράψει την πολιτική του χρεοκοπία και έτσι θα καταγραφεί στην ιστορία».

Για τις καταγγελίες Μαρινάκη:
« Αναφέρεστε στον στενό οικογενειακό φίλο του κυρίου Μητσοτάκη και χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας, τον πολλάκις υπόδικο κύριο, που ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Του κυρίου που έλυσε τη σιωπή του την ώρα που συμβαίνει να διώκεται για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο; Τα σχόλια από την κοινωνία…»

Για τα Εξάρχεια: κάθε μέρα έχουμε μάχες στο Πολυτεχνείο. Επιπλέον, η αντιπολίτευση σας κατηγορεί για μια ακόμα φορά ότι η Αστυνομία φυλάει περιμετρικά ένα άβατο και καταφύγιο εμπόρων ναρκωτικών και κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων. Υπάρχει, τελικώς, σχέδιο για τα Εξάρχεια και αν ναι, σε τι συνίσταται αυτό;
Απ.: Όσοι προτάσσουν ως λύση στο πρόβλημα αποκλειστικά την αστυνομική καταστολή, τότε κοροϊδεύουν τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι δεν το κατάφερε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση και τώρα απειλεί να το ξανακάνει στο απίθανο ενδεχόμενο που ξαναγίνει κυβέρνηση. Έχουν πολιτική άνοια στη ΝΔ. Όταν κάθισαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αίφνης θυμήθηκαν ότι υπάρχει έγκλημα, ότι υπάρχουν συμμορίες, ότι υπάρχει παραβατικότητα κι ότι υπάρχουν Εξάρχεια…. Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις-σκούπα που γίνονταν επί Νέας Δημοκρατίας για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Τότε ήταν που έκαναν πολλές προσαγωγές αλλά λίγες συλλήψεις, τώρα γίνονται περισσότερες συλλήψεις και λίγες προσαγωγές. Για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζεται η συνεργασία όλων: Και των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και των φορέων, και των κατοίκων και φυσικά του δήμου της Αθήνας, που έχει σημαντικό ρόλο»

Για τις καινούριες ταυτότητες:
«Οι νέες ταυτότητες έρχονται να καλύψουν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές και θα αντικαταστήσουν αυτές που χρησιμοποιούμε εδώ και περίπου 60 χρόνια. Η διαγωνιστική διαδικασία, που ήδη έχει ξεκινήσει, δεν αφορά μόνο την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, αλλά και μιας σειράς εγγράφων, που επίσης θα ακολουθούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Από τα διαβατήρια μέχρι τις άδειες οδήγησης, τις άδειες διαμονής, τις υπηρεσιακές ταυτότητες των αστυνομικών και ταξιδιωτικά έγγραφα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καλυφθούν απλώς οι ανάγκες αρκετών φορέων του Δημοσίου, αλλά θα καταφέρουμε να έχουμε οικονομία κλίμακας, συμπιέζοντας το κόστος για το Δημόσιο. Θα σας επισημάνω ότι για την έκδοση των νέων εγγράφων δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποδομών στην Ελληνική Αστυνομία ενώ περιορίζονται ή καταργούνται στάδια της σημερινής γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα, ο πολίτης θα βγάζει διαβατήριο πιο σύντομα, καθώς μέσω των υποδομών που θα αποκτήσουν οι υπηρεσίες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά. Στην πράξη, οι πολίτες θα δουν μια θεαματική αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημοσίου, που περνάει στη ψηφιακή εποχή».