Όλγα Γεροβασίλη: Κρίσιμο το Συνέδριο -Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να γίνει κόμμα της σύγχρονης αριστεράς

«Το Συνέδριό μας είναι ένας κρίσιμος σταθμός ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου που μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου» τονίζεται σε συνέντευξη της Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στο Libre.gr και τον δημοσιογράφο Χρόνη Διαμαντόπουλο.

«Κάθε συνέδριο –τόνισε η κ. Γεροβασίλη- έχει και το στοιχείο της ανανέωσης. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες που αλλάζουν ραγδαία και απαιτούν νέες απαντήσεις. Για να θυμηθώ το παλιό αριστερό κλισέ… “νέες συνθήκες – νέα καθήκοντα”. Οι νέες συνθήκες λοιπόν απαιτούν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Όχι αγκιστρωμένο σε μία παράδοση, αλλά που θα συνθέτει σε μια νέα ταυτότητα όλες τις παραδόσεις του προοδευτικού χώρου, από την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Το στοίχημα είναι να δώσουμε προοδευτικές απαντήσεις στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής… Σε αυτή την κατεύθυνση, στο Συνέδριό μας θα γίνει επικαιροποίηση των θέσεων μας. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε την επανεκκίνηση μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά».

Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός πως «ο κ. Κασσελάκης τελικά δεν απέφυγε τον πειρασμό… και ανέβηκε σ’ ένα τρακτέρ για να δείξει πως στηρίζει τους αγρότες» η Όλγα Γεροβασίλη είπε: « Αυτός που έκανε σκηνοθετημένα σόου για τον κόσμο της παραγωγής είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θυμόμαστε όλοι το σκηνικό με τους αγρότες καθισμένους σε μπάλες από σανό πριν τις εκλογές του 2019. Θυμόμαστε βεβαίως και την “τυχαία” συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον “Ντάλτον” στον Θεσσαλικό κάμπο. Κοιτάξτε, εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τους αγρότες με επικοινωνιακές τεχνικές “αλά Γκρίνμπεργκ” και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Εμείς είμαστε μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες και επομένως δίπλα στους αγρότες που αντιδρούν. Αν αυτό ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία, θα έχει τους λόγους της. Γιατί αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει υπαρξιακό ζήτημα… Εμείς θέλουμε την πρωτογενή παραγωγή στο επίκεντρο ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος και παράλληλα να μειωθεί η ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι. Και γι’ αυτόν το σκοπό έχουμε παρουσιάσει ένα σχέδιο συνολικό και κοστολογημένο».