Όλγα Γεροβασίλη: Με «θεάματα» και αυταρχισμό το «success story» της ΝΔ

«Αυτή δεν είναι εικόνα υπουργικού συμβουλίου αλλά φεουδαρχών που παλεύουν για το δημόσιο χρήμα και την επανεκλογή τους» σημειώνεται σε συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο iEidhseis.gr και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείσα « Πώς κρίνετε τις συστάσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς για ένδειξη αλληλεγγύης;» η κ. Γεροβασίλη είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης “πωλούσε” στην κοινωνία μέχρι πρόσφατα πως είχε φτιάξει τον ελληνικό “Λευκό Οίκο” για να μπορεί να συντονίζει – υποτίθεται – το κυβερνητικό έργο. Τώρα που τα πράγματα δυσκολεύουν και η “αριστεία” και τα success stories μας τελείωσαν, έχουν αρχίσει οι γκρίνιες και τα αλληλοκαρφώματα. Αυτή δεν είναι εικόνα υπουργικού συμβουλίου αλλά φεουδαρχών που παλεύουν για το δημόσιο χρήμα και την επανεκλογή τους.
Σε αυτή την “ωραία” ατμόσφαιρα, που ο ένας αδειάζει τον άλλο για τις μάσκες, τα hot spot, τα εθνικά θέματα και τα…σταυροκοπήματα, ο “αυτοκράτορας” αποδεικνύεται ολόγυμνος. Αν το “επιτελικό κράτος” του δεν ήταν τόσο δαπανηρό, η συγκεκριμένη σύσταση θα αποτελούσε έμπνευση για επιθεώρηση. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το σύνολο της πολιτικής του δίνει το ακριβώς αντίθετο σήμα».

Σχετικά με το πρόβλημα με το κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, όπου τελικά αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του όρου «ιστορικός» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «Όσο και να θέλει ο κ. Μητσοτάκης να λησμονηθεί η πολιτική απάτη με τη στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε καν οι ίδιοι οι εσωκομματικοί του “φίλοι” δεν θα τον αφήσουν. Αυτά όμως είναι θέματα που θα τα δουν στη δεξιά πολυκατοικία με τα ακροδεξιά πανωσηκώματα. Όμως, η Κ.Ο. της ΝΔ που στην αντιπολίτευση σκιρτούσε από ρίγη συγκίνησης σε κάθε πατριδοκάπηλη κορώνα του αρχηγού της, θα κληθεί να πάρει θέση στο ίδιο ζήτημα. Όλες και όλοι οι βουλευτές της θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: να βροντοφωνάξουν “Ναι” και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που ενέπαιξαν και το ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του που κατασυκοφάντησαν με τον πλέον αήθη τρόπο, ή να πουν όχι και να παραιτηθούν διατηρώντας τουλάχιστον την πολιτική αξιοπιστία τους».

Τέλος στην ερώτηση «Σε τυχόν παραβίαση των αποφάσεων και των κανόνων που αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα, θα λάβετε και πειθαρχικά μέτρα; Ποια είναι η ιεράρχησή τους; Φτάνουν έως και διαγραφές;» η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένας οργανωμένος πολιτικός φορέας, ο οποίος έχει κατοχυρώσει τον εσωκομματικό διάλογο. Οι αρχές και η ιστορία μας καταδεικνύουν τις δυνατότητες της συνθετικής, δημοκρατικής λειτουργίας μας. Μέσα από συγκρούσεις και συνθέσεις κατορθώσαμε να δώσουμε λύσεις και προοπτική, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.(…) Ενδεχομένως κάποιες δηλώσεις να διαταράσσουν τη συνέχεια της επικοινωνίας με την κοινωνία, αμφισβητώντας τη συνέπεια των θέσεών μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να υπάρχουν μηχανισμοί ανατροφοδότησης και επικοινωνίας οι οποίοι θα αίρουν τις όποιες παρεξηγήσεις με αμεσότητα και σαφήνεια. Το κόμμα μας λοιπόν καλώς δεν προβλέπει διαγραφές και θέλω να πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε πως έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο πολιτικό αντίπαλο που είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τα πάντα για μας υπονομεύσει στην προσπάθειά του να διασωθεί σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας».