Όλγα Γεροβασίλη: Πιάστηκαν με τους κοριούς στ’ αυτιά

«Ποιος επέλεξε να κάνει την ΕΥΠ παραμάγαζο και να διορίσει στη θέση του Διοικητή της άτομο χωρίς κατάλληλα τυπικά προσόντα; Ποιοι είναι αυτοί που πιάνονται με τους κοριούς στ’ αυτιά και τα αναληθή πόθεν έσχες στα χέρια και αντί να απολογούνται, προσπαθούν να πείσουν πως «όλοι είμαστε ίδιοι»; Δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι», τονίζει σε συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην εβδομαδιαία εφημερίδα ACTION PRESS και στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
«Πήραμε μια χώρα διπλά χρεοκοπημένη και την παραδώσαμε στα πόδια της με 37 δις ευρώ για να ασκήσει αυτοδύναμη οικονομική πολιτική. Πήραμε μια χώρα απομονωμένη στη διεθνή κοινότητα και την καταστήσαμε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας.

Βρήκαμε 3,5 εκ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση σε ένα καταχρεωμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Παραδώσαμε μια δημόσια υγεία σε πορεία ανάκαμψης και προσβάσιμη από όλους. Επαναφέραμε βασικές λειτουργίες του κοινωνικού κράτους ενδυναμώνοντας την υγεία, την εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση. Με τα σωστά μας και με τα λάθη μας, αποκαταστήσαμε σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κοινωνική αποστολή της Πολιτείας, βελτιώσαμε την κοινωνική και οικονομική συνοχή και οδηγήσαμε με ασφάλεια την κοινωνία σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης. Και όλα αυτά, μέσα από χρηστή και διαφανή διαχείριση.

Κλίμα πόλωσης
Το κλίμα πόλωσης το δημιουργεί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ για να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από την καταστροφική διαχείριση της τελευταίας τριετίας, καθώς δε διστάζουν να κατηγορούν κάθε φορέα αντίθετης γνώμης ως εχθρό της πατρίδας. Αναρωτιέμαι εύλογα αν οι αντιπαραθέσεις για το έγκλημα των παράνομων παρακολουθήσεων ή είναι οι ίδιες οι παράνομες παρακολουθήσεις που υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και τα δικαιώματα των πολιτών; Τί είναι επικίνδυνο; Η αυτονόητη, εύλογη αγωνία για τη διαφύλαξη και λειτουργία των θεσμών ή η ιδιοτελής έμπρακτη εργαλειοποίηση και κατάχρησή τους; Κάποιοι, στη δεξιά πολυκατοικία, για τους δικούς τους λόγους, έψαχναν μέχρι προχθές για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», γιατί δεν τους έκανε απόλυτα αυτή με την οποία συνομιλούσαν. Μήπως έχει έρθει η ώρα να κοιταχτούν σε κανένα καθρέφτη και καταλάβουν έστω και «στο και πέντε» σε τί έχουν μεταλλαχθεί;» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.