Όλγα Γεροβασίλη: Πρέπει να «παγώσουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων

«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη «κατάφερε» να δεσμεύσει τη χώρα σε ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από εισαγόμενο φυσικό αέριο και όχι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Γι’ αυτό το σκοπό προτείνεται η σταδιακή απαγκίστρωση από τον λιγνίτη σε βάθος χρόνου. Σημειώνεται πως αρκετές χώρες τοποθετούν την μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε ΑΠΕ ακόμη και μετά το 2035. Στο διάστημα αυτό, πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά η παραγωγή φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, υιοθετώντας κατάλληλο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο και κανόνες ώστε να διαχυθούν τα οφέλη των ΑΠΕ και της ενεργειακής μετάβασης σε ολόκληρη την κοινωνία, Πρέπει να «παγώσουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων καθώς πλέον παγώνουν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και καταστρέφονται δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Να μειωθούν στα κατώτατα όρια ο ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης και ο ΕΦΚ στα καύσιμα». σημειώνει σε συνέντευξή της στην ψηφιακή εφημερίδα thepresident.gr η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Σε ερώτηση εάν κινούμαστε σε προεκλογική τροχιά καθώς αν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κάλπες η κ. Γεροβασίλη επισημάνει πως «…με χιλιάδες απώλειες από την πανδημία που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχαν γίνει τα αυτονόητα και με μια κοινωνία που οδεύει ολοταχώς χωρίς την παραμικρή στήριξη στην φτωχοποίηση, η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι πολίτες έκριναν τις ικανότητες και τις προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Απαιτούν τη διεξαγωγή εκλογών και νέο ξεκίνημα με μια προοδευτική διακυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι, όχι απλώς για το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά για να αναλάβουμε εκ νέου τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα».

Σχετικά με την δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως «Η εικόνα μας για την εκλογική επιρροή μας είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφετε, παρά το γεγονός πως έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που έχει εστιάσει στην προπαγάνδα και στον έλεγχο της ενημέρωσης με κάθε κόστος. Ωστόσο, οι πολίτες απαιτούν από εμάς, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σοβαρότητα, σαφήνεια και ρεαλιστικές προτάσεις. Με το δημόσιο λόγο μας και την πολιτική πρακτική μας, καθένας στο μερίδιο της ευθύνης που του/της αναλογεί, οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη της κοινωνίας για μία εναλλακτική προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης με προτεραιότητά της την κοινωνία και τη χώρα, που δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με το «επιτελικό μπάχαλο» και το «επιλεκτικό» σύστημα εξυπηρέτησης συμφερόντων που έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου».