Όλγα Γεροβασίλη : Το στοίχημα της διεύρυνσης κερδήθηκε

“Είναι πλέον ευθύνη όλων μας, των μελών και της συλλογικής ηγεσίας, με την ενεργή συμμετοχή και την κατάλληλη πολιτική και οργανωτική δουλειά, να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «κόμμα των μελών του»” σημειώνεται σε συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Η εποχη” και στο δημοσιογράφο Παύλο Κλαυδιανό
Σχετικά με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών της Κυριακής 15/5 η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα σε εκλογική επιρροή στην Ευρώπη πλέον είναι και επίσημα ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς. Το στοίχημα της διεύρυνσης κερδήθηκε. 150000 και πλέον άνθρωποι ήρθαν στην κάλπη για να στείλουν το πολιτικό μήνυμα για άμεση αλλαγή της πορείας της χώρας με προοδευτική διακυβέρνηση και εγγυητή γι’ αυτό τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι αυτοί επέστρεψαν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση και κατέθεσαν τη διάθεση μετατροπής της οργής και αγανάκτησής τους σε πολιτική δράση για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Για τη σημασία που περικλείει η αυξημένη συμμετοχή η κ. Ρεοβασίλη είπε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να ξηλώνει με μανία το κοινωνικό κράτος, να πληγώνει εσκεμμένα τους δημοκρατικούς θεσμούς και να λαφυραγωγεί τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών προς όφελος μιας κρατικοδίαιτης ελίτ. Ο πολιτικός μας αντίπαλος, η ΝΔ και η συστημική ειδησεογραφία που τη στηρίζει, προσπάθησαν μάταια να «πνίξουν» το γεγονός πως 150000 και πλέον πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξής της συλλογικής ηγεσίας μας. Πως 110 χιλιάδες και πλέον νέα μέλη εντάχθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας τον λογαριασμό της αδικίας, της υποκρισίας και της οργής στο δίκαιο παραλήπτη του. Ωστόσο, η κυβέρνηση καταρρέει με ταχύτατο ρυθμό και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πια σε θέση να ξεγελάσει κανένα. Όσο περισσότερο υποτιμά την πραγματικότητα και τις συνέπειες των πολιτικών του, τόσο πιο απότομα θα πέσει από τα σύννεφα του αυτοθαυμασμού και της αλαζονείας του».