Όλγα Γεροβασίλη: Όνειρο απατηλό της ΝΔ η αυτοδυναμία στις 21 Μαΐου

Η απλή αναλογική και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας ήταν και είναι η επιλογή μας ως η μοναδική λύση σταθερότητας – Το μονοκομματικό μοντέλο διακυβέρνησης αλά ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι παρωχημένο, αλαζονικό και καταστροφικό, είπε σε σημεία της παρέμβασης της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον Τ/Σ OPEN και στους Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη.

«Εμείς είμαστε εκείνοι που μιλάμε για την ανάγκη που έχει η χώρα για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, για μία νέα εποχή εξού και νομοθετήσαμε την απλή αναλογική πιστεύοντας βαθιά ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και η άσκηση εξουσίας με αλαζονικό τρόπο τον οποίο επιχειρεί και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να εμφανίζει ως σταθερότητα, έφεραν τη χώρα στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα αλλά και την οδήγησαν σε κατάρρευση στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Επομένως, η αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως την οραματίζεται και κυρίως θέλει να τη διατηρήσει ο κ. Μητσοτάκης ούτε ανταποκρίνεται στο σήμερα, ούτε αποτελεί λύση για τη χώρα» τόνισε σε άλλο σημείο η κ. Γεροβασίλη.
Όνειρο απατηλό η αυτοδυναμία ΝΔ και άπιαστο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας υπό τη Νέα Δημοκρατία, είπε η κ. Γεροβασίλη καθώς «Ο κ. Μητσοτάκης με την εξαγγελία των εκλογών στις 21.5 έσπευσε, ως μη όφειλε, να εξαγγείλει και τις δεύτερες και τις τρίτες. Τι ομολόγησε στην ουσία; Ότι γνωρίζει ότι δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία το κόμμα του, ότι είναι η μόνη δύναμη που δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση στις 21 Μαΐου, εξού και η διάθεσή του να προδιαγράψει μία περιπετειώδη πορεία για τη χώρα για μεγάλο διάστημα».
Τέλος όπως είπε η κ. Γεροβασίλη είναι «Εκτός θέματος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάθε συζήτηση περί προσώπου πρωθυπουργού διαφορετικού από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Οι πρωθυπουργοί, οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις επιλέγονται από το λαό δια της ψήφου του. Ο κόσμος όταν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ψηφίζει με πρόεδρο τον Τσίπρα, ΝΔ με Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη κ.ό.κ. Επομένως κάθε νύξη περί κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό πρόσωπο διαφορετικό από τον πρόεδρο του κόμματος που ο λαός αναδεικνύει ως πρώτη δύναμη είναι, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτός θέματος».