Όλγα Γεροβασίλη: Όσο ο ρόλος της ΕΛΑΣ υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση τόσο θεριεύει το οργανωμένο έγκλημα

«Η αστυνομία αυτή την 4ετία δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Όλες οι μαφίες είναι σε πλήρη εξέλιξη των δραστηριοτήτων τους και οι δολοφονίες είναι δεκάδες κατά την τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Greek Mafia, αλβανική, γεωργιανή δρουν ανενόχλητες με συνεργούς και από το αστυνομικό σώμα, δυστυχώς, και όχι μόνο. Επί τριάμισι χρόνια βλέπουμε απανωτές δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος και δεκάδες δολοφονίες. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε δικογραφία για την Greek Mafia και στάλθηκε στην δικαιοσύνη το 2018. Συνεχίστηκε έκτοτε η έρευνα από την κυβέρνηση της ΝΔ;» τόνισε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην ΕΡΤ 1 και στους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου.

Στην προσπάθεια του συνομιλητή της και υπουργού της ΝΔ να δικαιολογήσει μία ακόμη κυβερνητική αδυναμία αυτή της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, καταφεύγοντας στο νόμο Παρασκευόπουλου λόγω του οποίου …’πολλοί εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά ευτυχώς η ΝΔ ενίσχυσε τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και αυστηροποίησε τον ποινικό κώδικα’, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα: «Όντως ενισχύθηκε η ΕΛΑΣ αλλά με ειδικούς φρουρούς που επικεντρώνονται κυρίως στη ρίψη χημικών στους διαδηλωτές. Εν τω μεταξύ το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει. Το παραμύθι ότι φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου που αθωώνει εγκληματίες πρέπει να τελειώσει… Επίσης, δουλειά της ελληνικής αστυνομίας δεν είναι μόνο οι συλλήψεις αλλά και το πώς «δένουν» τις δικογραφίες που στέλνουν στη δικαιοσύνη ώστε όταν φτάσουν εκεί να υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε είναι που οι κατηγορούμενοι πέφτουν στα «μαλακά» και όχι επειδή δεν διαθέτουμε αυστηρό νομικό πλαίσιο!»

«Κατά τα λοιπά, η χώρα διέθετε και διαθέτει νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, παρά τα όσα ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία που θέλει να ξεπλύνει από το πολιτικό της σώμα ό,τι συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια στο οργανωμένο έγκλημα με το ψέμα περί νόμου Παρασκευόπουλου» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη απευθυνόμενη στον συνομιλητή της και υπουργό της ΝΔ ο οποίος τήρησε την επικοινωνιακή γραμμή της ΝΔ «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Όσο κι αν το επιθυμεί η κυβέρνηση η ατζέντα των εκλογών δεν είναι η 4ετία ΣΥΡΙΖΑ- Είναι η δεινή θέση των πολιτών, η καλπάζουσα ακρίβεια, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η ανορίωτη κερδοσκοπία που συνεχίζεται από το ανενόχλητο και ορατό χέρι της αγοράς σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και της ακρίβειας και συνέχισε «Μέχρι χτες 700.000 άνθρωποι είχαν μπει στην πλατφόρμα του market pass, όπως μας ενημέρωσε ευχαριστημένος χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Αυτή η εξαθλίωση των πολιτών που έχουν ανάγκη τα 20 και 30 ευρώ είναι αιτία ικανοποίησης; Και κυρίως λύνει τα κρίσιμα ζητήματα της επιδοτούμενης από την κυβέρνηση αισχροκέρδειας;».