Αναντιστοιχία λόγων και έργων από την πρώτη ημέρα της ΝΔ στην κυβέρνηση
«Η πρώτη αναντιστοιχία λόγων και πράξεων έχει ήδη καταγραφεί, με μια πολύ μεγάλη κυβέρνηση αντί για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα που υπόσχονταν προεκλογικά», σχολίασε η τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου..
«Είδαμε να παίρνει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ, για την ΕΡΤ, για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης. Είδαμε ότι όταν αντίστοιχες αρμοδιότητες πήγαν σε υπουργούς της δικής μας κυβέρνησης κατηγορηθήκαμε για αντιθεσμική συμπεριφορά γιατί θεωρούσαν ότι θα πρέπει να δουλεύουν αυστηρά υπηρεσιακά χωρίς πολιτική παρέμβαση. Θυμίζω και αυτή την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων σήμερα. Τώρα που είναι η πρώτη μέρα θα τα χαρακτηρίσω αναντιστοιχίες. Στη συνέχεια θα τα χαρακτηρίζω ότι είναι ψέματα», επισήμανε «Όλα αυτά δεν θα τα έλεγα εάν δεν είχαμε δεχθεί τόση λάσπη και επανειλημμένως τη “δολοφονία” χαρακτήρων», πρόσθεσε η ίδια, θυμίζοντας τι έλεγε η ΝΔ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
«Έχουμε δεχτεί πολύ λάσπη για τους συνεργάτες που επιλέξαμε, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός προσέλαβε ο ίδιος τον ανιψιό του. Αυτή τη συζήτηση δεν θα έκανα γιατί προφανώς για συνεργάτες κάποιος πρέπει να επιλέγει άτομα εμπιστοσύνης με τις αντίστοιχες ικανότητες όπως είναι φυσιολογικό. Όμως για εμάς αυτά ήταν έγκλημα που γινόταν θέμα δημόσιων συζητήσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα επί εβδομάδες», πρόσθεσε με έμφαση.
«Μαθαίνω ότι ο κ.Χρυσοχοϊδης συνεδριάζει για το νέο αντεγκληματικό σχέδιο της αστυνομίας χωρίς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, χωρίς τον Υπαρχηγό και χωρίς τους Στρατηγούς. Εάν έχουμε ρεβανσιστική επιστροφή της Δεξιάς, νομίζω ότι και αυτό είναι αναντίστοιχο με αυτά τα οποία εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης», τόνισε η τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αντιπολίτευση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι έντονη, σοβαρή και εποικοδομητική».
Ανέφερε, τέλος, ότι η ΝΔ αυτό που τηρεί είναι η υπόσχεσή της για τεχνοκράτες στην κυβέρνηση και σχολίασε: «Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητα καλό. Δεν υπάρχει ουδέτερος τεχνοκράτης. Όλοι με κάποια άποψη υπηρετούν η οποία προφανώς και παράγει πολιτικά αποτελέσματα».