Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, υποστηρίζοντας το θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός που διοργανώνει με επιτυχία το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2020, φιλοξενεί στο ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Κόκκινη Εκκλησιά), ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στο Βουργαρέλι Άρτας, τη μουσικοθεατρική παράσταση Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά, από τη θεατρική ομάδα ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΚΕ.
Ημερομηνία: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:00
Ώρα προσέλευσης: 19:30
Συντονιστής του Προγράμματος η Εθνική Λυρική Σκηνή.
Με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Η εκδήλωση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

ΔΗΜ.Τ.Ο. – Ν.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΑΡΤΑΣ
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Γραφείου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας (ΔΗΜ.Τ.Ο. – Ν.Δ.), στο Βουργαρέλι, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Άρτας. Με την παρουσία της θα μας τιμήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ.κ. Κεφάλα Μαρία, καθώς και πλήθος Αυτοδιοικητικών και Θεσμικών παραγόντων της Άρτας και της Ηπείρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης.

ΛΑΣΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ Ο. ΠΟΤΣΗ
Σχετικά με την υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του πρώην Αντιπεριφεριάρχη Οδυσσέα Πότση εξέδωσε ανακοίνωση η ΛΑΣΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην οποία αναφέρει:
«Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του μέχρι πρόσφατα αντιπεριφεριάρχη Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απαράδεχτη. Την ίδια στιγμή, στο δελτίο τύπου η Περιφέρεια δεν έχει ούτε μισή γραμμή για τις τεράστιες ελλείψεις στο δίκτυο προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, όταν μάλιστα στην Ήπειρο λειτουργεί μόλις 1 ξενώνα με 20 κοιτώνες, για κακοποιημένες γυναίκες, και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές για την ψυχολογική στήριξη και την προστασία των θυμάτων.
Η διαχείριση του θέματος, αποδεικνύει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάντων δεν φτάνουν ποτέ μέχρι την επίσημη καταγγελία, ενώ χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται απροστάτευτες απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις καθημερινά, είτε στο χώρο εργασίας, είτε είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυναμώνουν τον αγώνα για:
– Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργία κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, για την πρόληψη της βίας αλλά και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.
– Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας
Έχοντας υπόψη το άρθρο 7 παρ 3 του καταστατικού του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας και ύστερα από την με αριθμ. 8/18-07-2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας συγκαλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση έκτακτης εισφοράς υπέρ της Ε΄ Κ.Ο.Ηπείρου για φιλοθηραματικούς σκοπούς και τροποποίηση του Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2023.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:00 στα Γραφεία του Συλλόγου στο Σκοπευτήριο ή σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία(το πιθανότερο) η Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα με το ίδιο θέμα και χωρίς άλλη πρόσκληση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπέλλος Κων/νος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τρομπούκης Χαρ/μπος

Κλήρωση για τις λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων
Με βάση το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 11-07-2023,, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας/Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας,ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των πτυχιούχων των Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία ΟΛΗΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 27-07-2023 μετά τη λήψη της Βεβαίωσης Περάτωσης Σπουδών και της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. για την λήψη Βεβαίωσης Έναρξης Ιατρικού Επαγγέλματος.
Στις ειδικότητες για τις οποίες θα κατατεθούν περισσότερες από μία αιτήσεις η σειρά προτεραιότητας θα δοθεί κατόπιν κληρώσεως σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ. 103895/710/05-08-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει με την λήψη της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. και θα γίνονται δεκτές έως στις 15:00μ.μ.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ( ΓΡΑΦΕΙΟ:132), ώρα 15:15.