Ό. Γεροβασίλη για το νέο Σχέδιο Νόμου για τις διαδηλώσεις

Παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας στο Ρ/Σ Θέμα και στους Β. Αδαμόπουλο -Γ. Μακρυγιάννη, σχετικά με το Σ/Ν για τις διαδηλώσεις, Σχολιάζοντας το νέο Σχέδιο Νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: Το νομοσχέδιο που έρχεται στη βουλή είναι εμπνευσμένο από ρυθμίσεις σκοτεινών ετών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας και βεβαίως προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Έρχεται να περιορίζει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας τόσα χρόνια που η χώρα έχει κεκτημένα δημοκρατικά και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια εμβάθυνσης της δημοκρατικής διαμαρτυρίας.

Είναι ένα Ν/Σ που εκ των προτέρων τρομοκρατεί όσους πρόκειται να διαδηλώσουν. Βάζει αστικές ευθύνες στο διοργανωτή της διαμαρτυρίας κ.ό.κ. Με λογικές ακροβασίες κυβέρνηση η προσπαθεί να πείσει ότι έρχεται να διευθετήσει ζητήματα με το κυκλοφοριακό και τις τυχόν παρενοχλήσεις εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν λόγω των τραγικών συνθηκών που διαμορφώνονται στην οικονομία και στο πεδίο της εργασίας προφανώς θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και δικαίως. Η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και την πραγματικότητα. Αντί να κοιτάξει πώς θα βελτιώσει τα ζητήματα της οικονομίας και της εργασίας ώστε να μη δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους θα καταπνίξει τις αντιδράσεις. Βρισκόμαστε σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο.