Ό. Γεροβασίλη: «Μυκήνες: κυβερνητική ύβρις απέναντι στην ιστορία, στη νοημοσύνη των πολιτών»

Τα fake news επέλεξε χθες ως τακτική το υπ. Πολιτισμού και η κ. Μενδώνη, απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση των δημοσιογράφων στα Παραπολιτικά FM για την πυρκαγιά στις Μυκήνες. Η κριτική από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε ούτε με τα fake news του διαδικτύου ούτε με παιχνίδι λέξεων. Αυτό το «ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτε» όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο και το «δεν είναι αυτό που βλέπετε» συνιστά υποτίμηση των ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση ΝΔ, με την προκλητική της στάση, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών- καταφέρει πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος- απαξιώνει την σημασία της αντικειμενικής ενημέρωσης

Πρόκειται δε για μία στάση της κυβέρνησης η οποία είναι διαρκής πλέον. Κάποιοι υπουργοί θεωρούν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους! Εδώ πρόκειται για προκλητική υποβάθμιση του γεγονότος εκ μέρους του υπουργείου ενώ παράλληλα υποβαθμίστηκε ή εξαφανίστηκε από κεντρικά ΜΜΕ στη χώρα. Η υποτίμηση της νοημοσύνης και η προκλητική υποβάθμιση του γεγονότος προκάλεσαν οργή στον κόσμο!
Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, στα Παραπολιτικά FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», στους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή:

Διαφορετικές απόψεις
Προσκαλούμενη η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ (αναφορικά με τις προτάσεις Κατσέλη για το ταμείο ανάκαμψης) να επιλέξει ανάμεσα στο χαρακτηρισμό «Αντιπισσαρίδης ή Αντιτσακαλώτος» και κατά πόσον αυτό σημαίνει ότι παραγκωνίζεται πολιτικά ο Τσακαλώτος, η Όλγα Γεροβασίλη υπήρξε κατηγορηματική: «Δεν ισχύουν τέτοιες αναγνώσεις. Ποτέ δεν έχει υποτιμηθεί η εμβέλεια και η σημαντική παρουσία του Ε. Τσακαλώτου και δεν πρόκειται να συμβεί. Πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και εκφράζονται διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Και αυτό είναι υγιές. Αυτό δεν πρόκειται και δεν πρέπει να σταματήσει Από την άλλη πλευρά πρέπει σε σημαντικά θέματα όπου υπάρχουν αποκλίσεις, να επιδιώκονται εντός των οργάνων συγκλίσεις, πράγμα που γίνεται διαρκώς. Και αυτό είναι το σημαντικό».

Ανασχηματισμός τομεαρχών
Ερωτώμενη για τον εσωτερικό ανασχηματισμό τομεαρχών στο ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί επιλογή του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και ως προς τον χρόνο και ως προς τον τρόπο. Ο Πρόεδρος, συνέχισε, προφανώς αφουγκράζεται τα μηνύματα που αναδεικνύονται από το δημόσιο διάλογο και προφανώς στέλνει και τα δικά του μηνύματα. Οι αποφάσεις του όμως ούτε εξαρτώνται ούτε κατευθύνονται από δημόσιες συζητήσεις όσον αφορά τις επιλογές του. Ο Τσίπρας έχει δώσει δείγματα γραφής.

Προστασία της α κατοικίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχέδιο νόμου προστασίας της α’ κατοικίας, που αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία. Μέσα στην κοινωνική, εργασιακή οικονομική και υγειονομική κρίση η κοινωνία θα έχει να αντιμετωπίσει και την πληγή των πλειστηριασμών, σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το νέο πτωχευτικό κώδικα. Αυτό το οποίο ανακοινώθηκε και το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2021 είναι ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα. Προφανώς έχουμε σοβαρές διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα της οποίες θα εκφράσουμε όταν έρθει της συζήτηση στην ολομέλεια.