Ό. Γεροβασίλη: Νομοθετική σφραγίδα στο διπλό σκάνδαλο υποκλοπών και συγκάλυψης

«Το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά προβληματικό με σημεία που υποδηλώνουν ότι ήρθε για να επιβεβαιώσει την ενοχή από πλευράς της κυβέρνησης και βεβαίως για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο που κλονίζει την ελληνική πραγματικότητα και προσβάλλει ευθέως το πολιτειακό μας σύστημα.
Ενδεικτικά επισημαίνω τη ρύθμιση του Σ/Ν που λέει ότι κάποιος που παρακολουθείται μπορεί να ενημερωθεί τρία χρόνια μετά της λήξη της εισαγγελικής εντολής. Πέραν της ανωτέρω χρονικής διάρκειας των τριών ετών έχει σημασία ότι τα στοιχεία παρακολούθησης καταστρέφονται μέσα σε 6 μήνες και εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι μπορεί και νωρίτερα. Άρα ουδείς μπορεί να ενημερωθεί ή να ελέγξει» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξης της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Ρ/Σ Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Σ. Διαμαντόπουλο για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

«Οι παράνομες παρακολουθήσεις, ανάμεσα σε αυτές και η δική μου δεν είναι τυχαίες. Έχουν επιλεγεί πρόσωπα λόγω της ιδιότητάς τους και της θέσης τους, εν προκειμένω υπήρξα πρώην υπουργός Προ.Πο. που και διατηρώ τη θέση της Γραμματέως της Κ.Ο. του κόμματος. Επελέγην σαφώς ως ένας κεντρικός πομπός και αλλά και δέκτης πολλών συνομιλιών, αλληλογραφίας και δια ζώσης συναντήσεων. Ηλίου φαεινότερον το γιατί. Οι παρακολουθήσεις του μισού υπουργικού συμβουλίου επίσης δεν είναι τυχαίες και όλοι αντιλαμβανόμαστε το γιατί συνέβησαν. Άλλωστε είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος διακυβέρνησης καθεστώτων» είπε η κ. Γεροβασίλη.
Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί επί 4 σχεδόν χρόνια διακυβέρνηση καθεστωτικής αντίληψης φιλοδοξώντας να μετατρέψει τη χώρα σε ενός είδους Πανοπτικό. Ζει με την ψευδαίσθηση της αλώβητης και σαρωτικής ισχύος εφαρμόζοντας άθλιες πολιτικές μέσω αθλίων μεθόδων. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και μια τεράστια κουμπαριά επιχειρηματικών και συγγενικών σχέσεων και γαλάζιων ακρίδων που λυμαίνονται τα πάντα. Αλλά αυτός ο φαύλος κύκλος κάποια στιγμή κλείνει! Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή κλυδωνίζεται συθέμελα και στο εσωτερικό είτε με τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων είτε με τις «κουμπαριές σε κρίση».