Ό. Γεροβασίλη προς ΝΔ: Κίνητρο για τους πολίτες δεν είναι η εξαγορά με χαρτζιλίκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε και έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού ως της σημαντικότερης άμυνας κατά της πανδημίας, τονίσθηκε σε παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Αναφορικά με τη χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στον εμβολιασμό, όπως ετέθη από τον δημοσιογράφο, και την αναγκαιότητα να συμπλεύσουν οι πολιτικές δυνάμεις προς αυτόν τον στόχο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε τα ακόλουθα: Οι δυνάμεις μας ήταν και παραμένουν ενωμένες. Τα μηνύματα τα οποία έχουμε εκπέμψει παντοιοτρόπως, ξεκινώντας και από τον Πρόεδρο του κόμματος είναι στην κατεύθυνση του εμβολιασμού ως τη σημαντικότερη άμυνα που διαθέτει σήμερα η ανθρωπότητα από ένα επίτευγμα της επιστήμης που μας δίνει αυτή την ευκαιρία.

Αναφορικώς με το πρόσφατο μέτρο της διάκρισης σε αμιγείς και μικτούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά και τα χαρτζιλίκι των 150 ευρώ, η Ό. Γεροβασίλη σχολίασε τα ακόλουθα: Από θέση αρχής λέω ότι όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε το κίνητρο και το σκοπό βεβαίως. Αυτό απέχει πολύ όμως από την πραγματικότητα την οποία επιβάλει η κυβέρνηση είτε εν προκειμένω στην εστίαση όπου αφενός χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες και μεταθέτει την ελεγκτική ευθύνη στους υπεύθυνους εστίασης είτε στη νεολαία την οποία προσπαθεί να εξαγοράσει. Συμπερασματικά: κίνητρο δεν είναι ούτε η μετάθεση ευθύνης, ούτε η κατηγοριοποίηση των πολιτών, ούτε η εξαγορά. Κίνητρο θα ήταν η δύναμη της πειθούς ως προς την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού. Πείθει κανείς όμως όταν είναι καθαρός και συνεπής και στις πράξεις του και στα λόγια του. Άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση…