Ό. Γεροβασίλη: Τί σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ;

«Μία κυβέρνηση οφείλει να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας με πολιτικές και όχι με ακατάσχετες προσλήψεις ανεκπαίδευτων αστυνομικών… Το παράδοξο με την κυβέρνηση είναι ότι η απάντηση για κάθε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ελληνική κοινωνία είναι η υπέρμετρη αστυνόμευση. Μητσοτάκης- Χρυσοχοϊδης επιδίδονται σε συνεχείς προσλήψεις» σημείωσε σε συνέντευξη της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο pagenews.gr και στο Δημήτρη Τάκη.

Η κ. Γεροβασίλη μεταξύ άλλων είπε: «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήσαμε τον αριθμό των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας αστυνομικών και αξιωματικών στο βαθμό που επιτρεπόταν από τους περιορισμούς του Μνημονίου αναφορικά με την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων. Κάναμε σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης της ΕΛΑΣ σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Θυμίζω ότι ό,τι παραλαβή εξοπλισμού, οχημάτων κ.λπ. έγινε φέτος ήταν έργο της δικής μας διακυβέρνησης.

Σήμερα πάλι οι αστυνομικοί προσλαμβάνονται με πελατειακά κριτήρια και είναι νέα παιδιά, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς προσόντα να δρουν ανεξέλεγκτα φέροντες όπλα. Δε γνωρίζω τι εντολές έχουν πάρει από τους διοικούντες. Υπάρχουν όμως διαμαρτυρίες και από την πλευρά της αστυνομίας ότι κινδυνεύουν όταν δρουν στο πεδίο με ανεκπαίδευτους.
Το ζητούμενο είναι τι σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ.: Προστασίας ή εκφοβισμού του πολίτη;
Το ζητούμενο για μας είναι τί είδους σώμα θέλουμε να είναι η ΕΛ.ΑΣ. Θέλουμε ένα σώμα προστασίας ή εκφοβισμου των πολιτών; Η αστυνομία έχει κάνει πολλά βήματα εκδημοκρατισμού και είναι προσβολή για το σώμα οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ».