140 Δήμοι χρηματοδοτούνται για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 28η Δεκεμβρίου καθορίστηκαν οι Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης για το έτος 2020.
Το ύψος της χρηματοδότησης καθορίζεται σε 600.000,00 ευρώ και η κατανομή της πίστωσης ως εξής:
α) Ποσοστό 19,3% για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 514.345,76 €.
β) Ποσοστό 10,3% για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 85.605,34 €.
Στην Ήπειρο χρηματοδοτούνται οι εξής Δήμοι: ΑΡΤΑΙΩΝ 32.686,03 ευρώ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 22.333,00 ευρώ, ΖΙΤΣΑΣ 9.524,88 ευρώ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 31.303,18 ευρώ, ΠΑΡΓΑΣ 17.679,87 ευρώ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ 23.348,33 ευρώ

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δ.Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με ανακοίνωσή του θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

ΔΟΕ προς Αυγενάκη: «ειλικρινή ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξή σας στο Ολυμπιακό Κίνημα»
Τα «από καρδιάς συγχαρητήρια και ειλικρινή ευχαριστώ» της ΔΟΕ «για τη συνεχή υποστήριξή σας στο Ολυμπιακό Κίνημα, στην οποία βασιζόμαστε περισσότερο από ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της συγκυρίας», δέχθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, διαμέσου του γενικού διευθυντή, Κριστόφ Ντε Κέπερ, απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού,με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία προεδρεύει ο κ. Αυγενάκης και σημειώνει τη μεγάλη σημασία για το Ολυμπιακό Κίνημα των θεμάτων που συζητούνται.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται, από την ΔΟΕ στην επιστολή της, στην επικείμενη αναθεώρηση της Αθλητικής Χάρτας, ζήτημα που είχε συζητηθεί και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Ιούνιο και τονίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας στη Σύνοδο θα τύχουν υψηλής υποστήριξης.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Εντάχθηκε η επέκταση του καταφυγίου αδέσποτων
Στο πρόγραμμα Φιλόδημος εντάχθηκε η επέκταση του κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών και η προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 362.181 ευρώ.
Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση κι αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.
Με το συγκεκριμένο έργο το καταφύγιο θα μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω για την φιλοξενία και την φροντίδα μεγαλύτερου αριθμού ζώων ενώ θα εξοπλιστεί με όλα τα μέσα που απαιτούνται.
Η πράξη που εντάχθηκε περιλαμβάνει δύο υποέργα:
-Προσθήκη κατ’ επέκταση κτιρίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 262,183 ευρώ.
Και
-Προμήθεια οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού- σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας προϋπολογισμού 99.998 ευρώ.
Στόχος του Δήμου είναι να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση για την υλοποίηση του έργου.

Προτεινόμενα για εσάς