15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας-Υβριδική μορφή

24 – 26 Σεπτεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Electra Palace θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, ένα συνέδριο – θεσμός, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας που επέβαλλε την πραγματοποίηση συνεδρίων αποκλειστικά με διαδικτυακό τρόπο, η ετήσια επιστημονική εκδήλωση του Π.Ε.Σ.Ε. «επιστρέφει» στις δια ζώσης εργασίες, με δυνατότητα online παρακολούθησης.
Το επιστημονικό πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή μέλος της οποία αποτελεί και η Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Σοφία Μαρκούλα, διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία.

Ειδικότερα, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας και άλλες ειδικότητες, θα συναντηθούν δια ζώσης και online, προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.
Η επιληψία είναι μια «ασθένεια» που χαρακτηρίζεται από μια διαρκή προδιάθεση για επιληπτικές κρίσεις και από τις νευροβιολογικές, γνωστικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συ-νοσηρότητες (ILAE). Η επιληψία αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.
*Στο Συνέδριο χορηγούνται 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Προτεινόμενα για εσάς