*Με αφορμή και τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, με την απαίτηση για τους 8, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι κανείς δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα. Εξακολουθεί να αρνείται τον διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς και την ώρα που καθημερινά κλιμακώνονται με ενέργειες οι προκλήσεις της Τουρκίας, αποκαλύπτεται ότι επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. Αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό.

 

*«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» (Τζήμερος) προς την κυβέρνηση: «Εφαρμόστε, επιτέλους, χαμηλό φορολογικό συντελεστή για όλους –Έλληνες και ξένους– χωρίς κλίμακες («flat tax»), και θα δείτε την οικονομική δραστηριότητα να «παίρνει φωτιά» και τα φορολογικά έσοδα να εκτινάσσονται. Δεν θα έρθουν μόνο οι ξένοι. Θα επιστρέψουν και οι Έλληνες, που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Και σταματήστε να επιτίθεστε στο αυτοκίνητο, δήθεν για να προστατέψετε το περιβάλλον. Ο νέος νόμος καθιστά απαγορευτική την αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εισαγωγής, διότι ο περιβαλλοντικός φόρος είναι τερατώδης. Κι αν συνυπολογίσουμε και το «τέλος ταξινόμησης», ο Έλληνας θα μείνει με αυτοκίνητο 20ετίας.
Η χώρα μας εδραιώνει την πρώτη θέση παγκοσμίως, στους κυνηγούς της αυτοκίνησης, δηλαδή της ελευθερίας στη μετακίνηση των πολιτών. Δεν το λες και φυσιολογικό για μια παράταξη, που ισχυρίζεται ότι είναι «φιλελεύθερη».